Baskan Böcek'ten Festival Sponsorlugu Ve Bütçe Açiklamasi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 6-8 Mayis tarihleri arasinda bu yil ilki düzenlenen Uluslararasi Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne herhangi bir üniversitenin mütevelli heyetinin ne sponsorluk ne de bagis yapmadigini söyledi.

Baskan Böcek'ten Festival Sponsorlugu Ve Bütçe Açiklamasi
29 ülke, 11 Büyüksehir Belediyesi, 28 il/ilçe belediyesi, 128 dernek ile 68 kadin kooperatifin katildigi festival bünyesinde düzenlenen 3 bilimsel puanli sempozyum ve 2 çalistaya, Antalya basta olmak üzere 14’ü yabanci 32 üniversiteden 99 bilim ve sanat insani katildigini hatirlatan Baskan Böcek, "Festival alaninda çogunlugu üniversite ögrencilerinden olusan bin 200 gönüllü görev almistir. Bazi basin yayin organlarinin iddia ettigi gibi hiç bir üniversite festivalimize sponsor olmamis ve bagis yapmamistir. Akademik düzeyde ve gönüllü ögrenciler konusunda katilim saglanmistir. Ayrica kamuoyunda yer aldigi gibi söz konusu üniversitenin mütevelli heyetinin festivalimize sponsorluk ve bagis anlaminda herhangi bir katkisi olmamistir. Bu çirkin iddialara cevap vermek bile bizleri üzmektedir" dedi.



"Festival bütçesi 6 milyon 700 bin TL"

3 gün boyunca devam eden, yurtiçi ve yurtdisindan on binlerce insani bulusturan festivalin bütçesi yine iddia edildigi gibi 20 milyon degil, 6 milyon 700 bin TL oldugu bilgisini paylasan Bakan Böcek, “Birçok etkinlikte oldugu gibi bagis yapmak isteyen is insanlari 5018 sayili yasaya uygun olarak, Antalya Büyüksehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Baskanligi’na sadece ‘Yörük Türkmen Festivali’nin giderlerinde kullanilmak üzere sartli bagista bulunmuslardir. Yapilan bagislar sadece Yörük Türkmen Festivalimizde kullanilmistir. Festival bütçemizin yarisindan fazlasini karsilayan, Yörük ve Türkmen kültürünü yasatmaya özen gösteren tüm sponsorlarimiza tesekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Yasam mücadelesi verirken, bana karsi oynanan kirli oyunlarin bir devami niteliginde"

Festival süresince kamuoyunda bir algi olusturulmaya çalisildigini iddia eden Baskan Böcek söyle devam etti:

“Bir kez daha gördük ki hastaligim sürecinde yasam mücadelesi verirken, bana karsi oynanan kirli oyunlarin bir devami niteliginde, yeni bir algi süreci olusturulmaya çalisilmistir. Ilk günden itibaren her türlü bilgi paylasimina açik oldugumuz bilinmektedir. Festivalin basin toplantisinda da gazetecilerin sorularina açik ve net bir sekilde yanit verilmistir".
Kaynak: İHA