50 Metre Kare Alana Bin 500 Çiçekli Türk Bayragi Motifi

Ilk kez düzenlenen olan Çiçek, Süs Bitkileri, Peyzaj, Park ve Bahçe Düzenleme Festivali ‘Flower Fest’ çerçevesinde fuar alanina 50 metre karelik bölüme bin 500 çiçekli Türk bayragi motifi yapildi.

50 Metre Kare Alana Bin 500 Çiçekli Türk Bayragi Motifi
Iç Anadolu Belediyeler Birligi, Ege Belediyeler Birligi, Türkiye Peyzaj Mimarlari Odasi, Ankara Esnaf ve Çiçekçiler Odasi destekleriyle gerçeklestirilen ‘Flower Fest’ Çiçek, Süs Bitkileri, Peyzaj, Park ve Bahçe Düzenleme Festivali, Ankara ANFA Altinpark Fuar Merkezinde açildi. Türkiye’den 200 üzerinde belediye, kamu kurum ve kuruluslarini agirlayan festival, 100’ün üzerinde sektörün önde gelen firmalarini ziyaretçileriyle bulusturuyor. Ziyaretçilerine özel çalismalarin sunuldugu festivalde 50 metrekarelik alanda sergilenen, bin 500 tane kirmizi ve beyaz ‘Begonya Sekeri’ çiçeginden olusturulan Türk Bayragi motifi ve dünyada nadir yetisen siyah gül, ziyaretçilerin odak noktasi oldu.

50 metre kare alanda 1500 çiçekli Türk Bayragi

Fuar Alani’nda sergilenen bin 500 tane kirmizi ve beyaz begonya sekerinden olusturulan Türk Bayragi çalismasi hakkinda bilgi veren yetkili Ali Incesu, “Bu sene Ankara’ya gelip buradaki bayrak gösterimizi sunduk fuarda. Burada bin 500 tane çiçek olmak üzere Begonya sekeri var, 50 metre kare alanda yaptik. Bizi davet ettiler. Biz de geldik bu sene uyguluyoruz. Hem baskente diger çiçeklerimizi göstermis oluyoruz hem de kendi çiçeklerimizi. Bunlarin hepsi bizim kendi üretimimiz, kendi el emegimiz. Biz bu bayragi iki kisi yapmadik ama kendi isçilerimiz, elemanlarimiz sag olsunlar tek tek yardim ettiler bize. Burada büyük bir isçilik var” diye konustu.

Türk Bayragi fikrinin ise Ukrayna’da daha önce Guinness Rekorlar Kitabina giren ve hepsi çiçekten yapilan Ukrayna Bayragi’ndan esinlenildigini bildirdi.

“Halfeti’de sadece siyah açiyor”

Siyah gülün sadece Halfeti topraklarinda siyah olarak açtigini ifade eden ziraat mühendisi Mehmet Çiçek, “Kara gülümüz yalnizca Halfeti’de siyah açiyor. Yilda iki defa bu gülümüz siyah açiyor. Nisan ve Mayis aylarinda bir de sonbaharda Eylül, Ekim aylarinda açiyor. Buradan alip baska bir yere götürdügünüz zaman siyah açma özelligini kaybediyor yani ya koyu mor açiyor ya da kadifemsi bir renge giriyor. Ama Halfeti’de sadece siyah açiyor” diye konustu.

ANFA Altinpark Fuar Merkezi’nde açilan rengarenk ve mis kokulu festival, 12-15 Mayis tarihleri arasinda ücretsiz olarak ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA