Sekizinci Katta Asili Kalan 3 Yasindaki Çocuk Son Anda Kurtarildi

Kazakistan’da bir binanin 8’inci katinda bulunan pencerede asili kalan 3 yasindaki çocugun hayatini 37 yasindaki Sabit Shontakbaev alt kattaki dairenin penceresinden disari çikarak kurtardi.

Sekizinci Katta Asili Kalan 3 Yasindaki Çocuk Son Anda Kurtarildi
Kazakistan’in baskenti Nur Sultan’da bulunan bir binanin 8’inci katinda bulunan ve yerden yaklasik 80 metre yükseklikteki pencerede asili kalan 3 yasindaki çocuk ölümden döndü. Arkadasiyla ise gittigi sirada çevredekilerin çigliklari üzerine pencerede asili olan küçük çocugu gören 37 yasindaki Sabit Shontakbaev, hayatini riske atarak alt kattaki dairenin penceresinden disari çikarak, küçük çocugu dairenin içerisine çekti. Küçük çocugun kurtarildigi anlar ise çevredekiler tarafindan anbean kayit altina alindi.

Çocugun annesinin alisveris için evden ayrildigi ve yalniz oldugu belirtilirken, çocugun pencerenin altina yastiklar ve yumusak oyuncaklar yigdigi ve ardindan pencerenin disina çiktigini ifade edildi.

“O anda hiçbir sey düsünmedim”

Shontakbaev yaptigi açiklamada, “Insanlarin toplandigini fark ettik ve hemen basimi kaldirdim ve sekizinci kattan sarkan bir kiz gördüm” ifadelerini kullanarak, hemen binanin 7’inci katina çiktigini aktardi. Shontakbaev, "Kapiyi çaldik ve neyse ki hemen kapiyi açtilar" ifadelerini kullanarak, “O anda hiçbir sey düsünmedim, sadece çocuga yardim etmek istedim” dedi.



“Eylemlerimi kahramanca görmüyorum”

Çocugu kurtardiktan sonra ise gittigini aktaran Shontakbaev, “’Ailesini görmedim bile. Daha sonra, arkadasimla dogruca ise gittim” ifadelerini kullanarak, “Çocugu kurtardim ve ayrildim. Haberlerde ve sosyal aglarda aniden bana kahraman demeye basladilar. Eylemlerimi kahramanca görmüyorum. Bana göre, böyle durumlarda herkes yardim eli uzatmali” dedi.



Madalya ile ödüllendirildi

Shontakbaev, Acil Durum Bakan Yardimcisi Ibrahim Kulshimbayev tarafindan madalya ile ödüllendirilirken, Nur Sultan Belediye Baskani Altay Kulginov tarafindan ise tebrik edildi.
Kaynak: İHA