Meksika'da Sicak Hava Orman Yanginlarini Artirdi

Meksika’da kurak ve sicak hava sartlari orman yanginlarinda artisa neden oldu. Ülke genelinde aktif olan yangini sayisinin son 24 saatte 64’den 84’e yükseldigi bildirildi.

Meksika son günlerde 45 dereceye ulasan hava sicakliklari ve yasanan kuraklik orman yanginlarinda artisa neden oldu. Meksika Ulusal Orman Komisyonu, ülke genelinde 84 farkli noktada aktif orman yangini bulundugunu açiklarken, bir gün önce mevcut olan 64 orman yanginina 24 saat içerisinde 20 yeni yangin daha eklendigini ifade etti.

Meksika’daki 32 eyaletin 12’sinde hava sicakliklari son günlerde 45 dereceye ulasirken, ülkenin yüzde 77’sinin kurakliktan etkilendigi bildirildi.

Yetkililer, ülkede bu yil beklenenden yüzde 23 daha az yagis görüldügünü bu yüzden de orman yanginlarinda ciddi bir artis yasandigini belirtti.

Yanginlar ülkenin daha çok kuzeyindeki Chihuahua, Durango ve Coahuila eyaletlerinde görülürken, 32 eyaletin 19’unda en az bir aktif orman yangini mevcut oldugu ifade edildi. Ülkede su anda aktif olan yanginlarda ilk belirlemelere göre 9 bin 195 hektarlik alanin kül oldugu açiklandi.

Ülke genelindeki tüm orman yanginlarinda 2 bin 616 itfaiyecinin ve helikopterlerin görev aldigi bildirilirken, yerel halktan gönüllülerin de söndürme çalismalarina yardim ettigi ifade edildi.
Kaynak: İHA