Paris'teki Olayli 1 Mayis Kutlamalarinda 54 Kisi Gözaltina Alindi

Fransa’nin baskenti Paris’te sivil toplum kuruluslari ve sendikalar liderliginde binlerce kisinin katildigi 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü kutlamalarinda çikan olaylarda 54 kisi gözaltina alindigi, 8 polisin ise yaralandigi bildirildi.

Paris'teki Olayli 1 Mayis Kutlamalarinda 54 Kisi Gözaltina Alindi
Fransa’nin Baskenti Paris’te 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü kutlamak için sivil toplum kuruluslari ve sendikalar önderliginde binlerce kisi sokaga inmis, barisçil baslayan gösterilerde, siyah kiyafetler giyen ve aralarinda terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin de oldugu asirilik yanlisi anarsist grup “Kara Blok” üyeleri polise tas ve sise ile saldirmisti.

Içisleri Bakani Gerald Darmanin sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, kutlamalarin çogunun barisçil oldugunu ancak polisin yangini söndürmeye çalisan bir itfaiyeciye saldiran bir kadin da dahil olmak üzere Paris’te 54 kisiyi gözaltina aldigini aktardi. Darmanin ayrica, çikan olaylarda 8 polisinde yaralandigini ifade etti.



Fransa genelinde 116 binden kisi 1 Mayis kutlamalarina katildi

Göstericiler, geçtigimiz günlerde ikinci dönem için seçilen Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un emeklilik yasini yükseltme planini protesto ederken, Paris disinda Lille, Nantes, Toulouse ve Marsilya gibi diger sehirlerde de yaklasik 250 miting düzenlendi.

Içisleri Bakanligi, 24 bini baskentte olmak üzere toplam 116 bin 500 kisinin gösterilere katildigini açikladi.

Kaynak: İHA