Elitas Açiklamasi 'Hizli Tren 2026 Yilinda Hallolmus Olacak'

AK Parti Grup Baskanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitas, hizli trenle ilgili olarak, “Hizli tren 2026 yilinda hallolmus olacak” dedi.

Elitas Açiklamasi 'Hizli Tren 2026 Yilinda Hallolmus Olacak'


AK Parti Grup Baskanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitas, katildigi televizyon programinda gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Kayseri’ye gelecek olan hizli trenle ilgili konusan Elitas, ihaleni yapildigini ve dis kaynaklarin bulundugunu söyleyerek, “Ihalesi yapildi ve bitti. Dis kaynaklar bulundu. Hazine garanti verecek. Bize gelen bilgi, 3’lü bir konsorsiyum burayi almis. Onlar dis kaynaklarini da bulmuslar. Insallah biran önce hayata geçer. Insallah Londra Borsasi’ndaki faizler artmadan gelirse iyi olacak. Çokta cüzi bir rakamla dis kaynak bulmuslar. Bu is önemli bir kaynak” dedi.

Projenin ÇED raporuyla alakali faaliyetlerinin de devam ettigini kaydeden Elitas, “Bu raporda bu senenin sonuna dogru çikarmis. 2026’da burasi bitecek diye söylendi. 2022’nin 3’te 1’ini bitirdik. 4.5 yilimiz var. O arkadaslara da konusup ‘Kayseri’ye haksizlik yaparsin’ demek lazim. Insallah onlar böyle makul davranis içerisinde bulunurlar. Bizlerde ÇED raporunu hizlandiracagiz. Bu koynuyla ilgili belirli bir süre var. Onlari yaptigimiz da 2026 yilinda hallolmus olacak. Suanda dünyadaki en önemli is lojistiktir. Bununla ilgili de düzenlemeleri yapmayi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA