Cudi Dagi'nda Sehit Olan Tegmen Akdeniz Adana'da Topraga Verildi

Sirnak’ta Cudi Dagi bölgesinde, dün icra edilen "Eren Abluka-5 Operasyonu"nda bölücü terör örgütü mensuplariyla çikan çatismada sehit olan Jandarma Tegmen Ismail Can Akdeniz memleketi Adana’da gözyaslari arasinda son yolculuguna ugurlandi.

Cudi Dagi'nda Sehit Olan Tegmen Akdeniz Adana'da Topraga Verildi
Sirnak Jandarma Bölge Komutanligi koordinesinde Cudi Dagi bölgesinde, 30 Nisan’da icra edilen "Eren Abluka-5 Operasyonu"nda bölücü terör örgütü mensuplariyla çikan çatismada 2 terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonda Jandarma Tegmen Ismail Can Akdeniz agir yaralanarak sehit düstü. 30 yasindaki sehit için Yumurtalik ilçesine bagli Hamzali Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Adana Valisi Süleyman Elban, Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, kent protokolü, yakinlari ve vatandaslar katildi.

Sehit Akdeniz’in tek çocuk ve bekar oldugu ögrenilirken anne Hediye ve baba Hüseyin Akdeniz cenaze namazinda güçlükle ayakta durabildi. Sehidin annesi, "Oglum sen yerini begenmissin" diyerek gözyasi döktü.

Il Müftüsü Hasan Çinar tarafindan ögle namazi sonrasi kildirilan cenaze namazi ile birlikte sehidin Türk bayragina sarili naasi Bakan Soylu, Bakan Kirisçi ve protokolün omuzlarinda tekbirlerle mahalle mezarligina götürüldü.

Burada sehidin naasi gözyaslari arasinda defnedildi.
Kaynak: İHA