Bakan Yanik, Ramazan Ayinin Son Iftarini Darülaceze Sakinleriyle Yapti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Ramazan ayinin son iftarini Darülaceze sakinleriyle yapti. Bakan Yanik, “Darülaceze Sosyal Hizmet Sehrimiz, Arnavutköy Yassiören bölgesinde yaklasik 150 dönüm üzerine kurulacak gerçek bir sosyal hizmet sehri olacak” dedi.

Bakan Yanik, Ramazan Ayinin Son Iftarini Darülaceze Sakinleriyle Yapti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Ramazan ayinin son iftarini Darülaceze sakinleri ve çalisanlariyla birlikte yapti. Iftar programina Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Darülaceze Baskani Hamza Cebeci, AK Parti Istanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Istanbul Milletvekili Ravza Kavakci Kan, 2. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayihan Osmanoglu, Darülaceze Idare Meclis üyeleri, Darülaceze personeli, gönüllüleri ve davetliler katildi.

Iftar programi Darülaceze Baskanligi Darülirfan Toplanti Salonu’nda düzenlendi.

Programin düzenlenecegi alana gelen Bakan Yanik, davetlilerle tek tek sohbet etti.

"Bu çatinin altinda kuruldugu yildan bu yana 127 yildir bu ülkenin bütün vatandaslarina esit adil bir hizmet saglamistir"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, yaptigi konusmada, “Darülaceze 127 yildir sükürler olsun araliksiz hiçbir zaman hiçbir kesintiye ugramadan bu toplumun, bu milletin ihtiyaci olan vatandaslarina hizmet veren, sefkat semsiyesinin altina toplayan bir kurum. Darülaceze bu anlamda vakif medeniyetinin bu anlamdaki en özel numunelerinden birisidir. Bu çatinin altinda kuruldugu yildan bu yana 127 yildir bu ülkenin bütün vatandaslarina esit adil bir hizmet saglamistir. Osmanli milletlerinden kimin neye ihtiyaci varsa bu çatinin altinda kendisine hizmet bulmustur. Çocuklar hizmet görmüstür. Dolayisiyla bizde bugün Darülacezemize ayni hizmet mantigiyla ayni hizmet felsefesiyle ayakta tutarak, gelecege tasimaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bu müesseseye emegi geçen bütün mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.



“Gelecege bir iyilik mirasi birakacagiz”

Darülaceze’yi daha büyük bir kimlige tasiyacaklarini söyleyen Bakan Yanik, “Biliyorsunuz ki Darülacezemizi insallah daha büyük bir kimlige bir adim ileriye tasiyacagiz. Sayin Cumhurbaskanimizin kendisinin bizzat yakindan takip ettigi, adlandirdigi büyük bir projeyi Allah nasip ederse hayata geçirmek üzere ilk adimi atmis olacagiz. Temel atma törenini gerçeklestirecegiz. Darülaceze Sosyal Hizmet Sehrimiz, Arnavutköy Yassiören bölgesinde yaklasik 150 dönüm üzerine kurulacak gerçek bir sosyal hizmet sehri olacak. Sayin Cumhurbaskanimizin adim adim takip ettigi ve fikrinin de kendisine ait oldugu bir projedir. Dolayisiyla Darülaceze’nin geçmisten bugüne tasidigi önemli sembolik anlami insallah bir sosyal hizmet sehrine dönüstürerek gelecege bir iyilik mirasi birakacagiz. Bizim toplumumuzun, bizim kültürümüzün, bizim inancimizin tarihin her döneminde iyilik mirasi birakma gelenegi vardir” seklinde konustu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’in konusmasinin ardindan Cemali Alkan’in Kur’an okumasiyla oruçlar açildi. Iftar programinin ardindan Darülaceze sakinlerine hediye takdimi yapildi.
Kaynak: İHA