Gizemli Hayirsever 7 Bakkalda 200 Bin Liralik Veresiye Borcu Ödedi

Ordu’nun Ünye ilçesinde gizemli bir hayirsever 7 bakkali gezerek vatandaslarin yaklasik 200 bin liralik veresiye borcunu ödedi.

Gizemli Hayirsever 7 Bakkalda 200 Bin Liralik Veresiye Borcu Ödedi
Ünye’nin Saraçli Mahallesi’nde isminin açiklanmasini istemeyen bir hayirsever, mahallede bulunan 7 bakkali tek tek gezerek veresiye defterini alarak borcunu kapatti. Gizemli hayirseverin yaptigi bu davranis esnaf ve vatandaslari sevince bogdu. Yasanilan bu olay sonrasi esnaflarda is yerlerinin camlarina “9 Nisan 2022 tarihine kadar olan veresiye borcu herkesin kapanmistir” yazisi asti.

Olayin sokunu halen üzerinden atamayan Saraçli Mahallesi bakkal esnaflarindan Mustafa Yavuz, “Bugün buraya bir vatandas geldi. Daha sonra yüklü miktarda olan vatandaslarin veresiye borcunu kapatti. Içeri normal bir vatandas gibi geldi. Tüm hesabi kapatacagim ve defterleri alacagini söyledi.

Daha sonra bakkalin camina 9 Nisan 2022 tarihine kadar olan veresiye borcu herkesin kapanmistir yazisini yazdim. Tabii, borcu olan vatandaslar da sevindi. Ilk defa böyle bir olay mahallemizde basimiza geldi” dedi.

Ayni mahallede bakkal isleten esnaf Muhammet Yavuz, “Ben dükkanda oldugum sirada birisi geldi. Bana veresiye defterini olup olmadigini sordu. Ben de var oldugunu söyledim. O kisi de ’ödeme yapmami ister misin’ dedi ve ben de sasirdim. Ben o anda sasirdim ve ’defterdeki veresiye borçlarini kapatalim’ dedi.

Isler zaten durgundu. Bizim de böyle bir seye ihtiyacimizda vardi. Benim bu olay ilk defa basima geldi” diye konustu.

Ayni mahallede bir baska bakkal esnafi Fatih Çakir, “Bakkalimiza birisi geldi ve veresiye defteri sordu. Ben de oldugunu söyledim. O kisi de ’eger istersen ben bu veresiye defterini satin almak istiyorum’ dedi.

Ben de defterdeki yüklü olan borçlari toplayip o kisiye verdim. Çok sasirdim. Ünye gibi bir yerde böyle bir insan çikiyormus dedim. Herkes soke olmustur. Çünkü bu kisi 15-20 tane daha bakkali dolasarak borçlari ödeyecegini söyledi” seklinde konustu.

Bir diger bakkal esnafi Hasan Dogan, “Bir vatandas geldi içeri. Sonra masamin üstünde duran veresiye defterini gördü ve alacagini söyledi.

Ben de kendisine uzattim. Defteri aldiktan sonra hesaplari topladi ve ödemesini yaptiktan sonra defterle beraber gitti. ’Ismimi asla söylemeyeceksin’ diye beni uyardi. Yüklü olan borçlu vatandaslar vardi. Ben de onlari aradim. Ismi söylemeyen bir kisi tarafindan hesaplariniz ödendi dedim” ifadelerini kullandi.

“30 bin lirayi tek seferde kapatti”

Gizemli hayirseverin ayni mahallede en büyük veresiye borcunu kendisine ödedigini söyleyen Özlem Kuyumcu, “Veresiye borç defterini sordu. Hesaplatti ve defteri satin alacagini söyledi.

Ben de kendisine defteri verdim. Bu durumla ilk kez karsilastigim için çok sasirdim. 30 bin liralik bir borcun hepsini ödedi.

Kendisine çok dua ve tesekkür ettik” dedi.

Ayni mahallede yasayan bakkal esnafi Mehmet Günes ise gizemli hayirsever kisinin yüklü veresiye borçlari ödedigini söyleyerek mahallesinin adina tesekkür etti.

Ödenen borçlarin ise yaklasik 200 bin lira oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA