Manisa'nin Akcigerlerini Büyüksehir Yetistiriyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlügü arasinda imzalanan protokol çerçevesinde Büyüksehir Belediyesine tahsis edilen 100 dönümlük alanda, Kent Estetigi Dairesi Baskanligi tarafindan 10 bin adet fide ve fidan dikimi gerçeklestirildi. Buradan yetistirilecek agaçlarin sehir peyzajinda kullanilacagi belirtildi.

Manisa'nin Akcigerlerini Büyüksehir Yetistiriyor
Manisa Il genelinde mevcut yesil alanlarin korunmasi ve yeni yesil alanlarin kazandirilmasi noktasinda çalismalarini titizlikle sürdüren Manisa Büyüksehir Belediyesi, sehre nefes aldiracak agaçlari kendi imkanlariyla yetistirmeye basladi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Tarim ve Orman Il Müdürü Metin Öztürk ve Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürü Mustafa Deniz arasinda imzalanan protokol çerçevesinde Büyüksehir Belediyesine tahsis edilen 100 dönümlük alanda, Kent Estetigi Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan 10 bin adet fidan ve fidenin dikimi gerçeklestirildi.

Burada ekilen fidelerin repikaj (fidanin daha iyi bir kök gelismesi yapmasi ve gelismis gövdelere sahip olmasi amaciyla bulunduklari yerden daha genis bir alana tasinmasi islemi) isleminin ardindan peyzaj alanlarinda kullanilacagi belirtildi.

10 bin adet fidan ve fide ekildi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde daha yesil bir Manisa için çalismalarini sürdürdüklerini belirten Kent Estetigi Dairesi Baskani Hakan Göktas, “Bu çalismalarimizi yürütürken, üretken belediyecilik anlayisiyla kendi bitkilerimizi ve kendi agaçlarimizi yetistirmeye de basladik. Karaoglanli’da bulunan seramizda sehrimizi süsleyen bitkileri yetistiriyoruz. Simdi de Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlügümüz ile imzaladigimiz protokol çerçevesinde bize tahsis edilen 100 dönümlük alanda 10 bin adet fidan ve fide ekimi gerçeklestirdik. Burada yetistirecegimiz dut, çinar, akasya gibi agaçlarin yaninda çali bitkileri, sehrimizin peyzajinda kullanilacak. Hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA