Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'IBB PKK'nin Dag Kadrosundan Eleman Getiriyor'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Gaziantep’te sehit yakinlari ve gazilerle iftar yemeginde bir araya geldi. Oktay, muhalefet partilerinin kurdugu 6’li masayi elestirerek, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin terör örgütü PKK’nin dag kadrosundan eleman getirerek çalistirdigi söyledi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'IBB PKK'nin Dag Kadrosundan Eleman Getiriyor'
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile Valiligin sehit yakinlari ve gazilere verdigi iftar yemegine katildi.

Kent merkezinde özel bir restoranda düzenlenen iftar yemegine Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile Vali Davut Gül’ün yani sira bürokratlar, kurum amirleri ve milletvekilleri katildi.

Iftar yemegine sehit yakinlari gazilerde yogun ilgi gösterdi.

“Gaziantep’i anlatmaya ne dil ne kalem yeter”

Iftar yemegine katilan sehit aileleri ile gazileri selamlayarak konusmasina baslayan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Ramazan ayi boyunca her hafta baska bir ilde iftar sevincine ortak oldugunu söyledi.

Bugünde milli mücadelenin önemli simgelerinden olan istiklal sehri Gaziantep’e geldigini aktaran Oktay, “Gaziantep her yönüyle destan, bagi bostani gülistan, insani candan bir kenttir. Evliya çelebi seyahatnamesinde Gaziantep için ‘Sehr-i Ayintabi Cihan’ diyor. Yani dünyanin göz bebegi ifadesini kullaniyor. Bu kenti anlatmaya ne dil ne kalem yeter. Gaziantep’i ne kadar anlatirsak anlatalim, ne kadar yasarsak yasayalim yine de yetmez. Gaziantep’e doyamayiz. Burasi sani büyük Antep savunmasinin destanlastigi yer. Gaziantep savunmasinda yer alan tüm kahramanlari rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandi.

“81 ilin tamaminda yatirimlar durmadan yükseliyor”

Topraklari bin yil boyunca kanlariyla yogurarak yurt kilan ecdadin emanetine sikica sarildiklarini vurgulayan Oktay, “Ülkenin dört bir yaninda mega eserler olan; köprüleri, barajlari, hastaneleri birer birer hizmete açiyoruz. 81 ilin tamaminda yatirimlar durmadan yükseliyor. 100 yil önce sanli bir direnis yazan Gaziantep, simdi de üretimiyle sanayisiyle tarih yazmaya devam ediyor. Geçtigimiz Aralik ayinda Gaziantep’e gelen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan toplam yatirim bedeli 15 milyar lirayi bulan 300 fabrikayi açmisti. Gaziantep sanayi hizla büyüyor. Gaziantep’e söz verdigimiz 6 millet bahçemizden 4’ünü kazandirdik. Eski stad yerine yapilan bahçenin yapimi da sürüyor. TOKI eliyle Gaziantep’in içinde adeta yeni sehirler kuruldu. 5 binden fazla konutun yapimi da devam ediyor. En çok beklenen proje olan Gaziray’da önümüzdeki aylarda hizmete açilacak. 200 bin dekardan fazla alani sulamaya açtik. Bu sayiyi yeni projelerle 300 bin dekara çikaracagiz. Gaziantep sehir hastanesinin insaati da devam ediyor. Bunu da en kisa zamanda sehrimize kazandiracagiz” diye ekledi.

“IBB PKK’nin dag kadrosundan elaman getiriyor”

Türkiye’yi tüm illeri ve ilçeleriyle gelistirmenin mücadelesini verdiklerini sözlerine ekleyen Oktay, "Sehitlerimizin biraktigi emanet için mücadele ediyoruz. Muhalefetse bir yalan perdesiyle tüm icraatlarimizin üstünü örtmek için beyhude bir çaba içerisinde. Muhalefetin tamami ise 3’ü 5’i 6’si baska bir senaryo ile baska bir tiyatroyu gündem sahnesine koyuyor. Bu senaryoyu da artik gizli ortaklarindan mi siparis ediyorlar, yoksa yuvarlak masada mi kuruyorlar bilmiyoruz. Ancak milletimizin oyuna gelmez. Kiliçdaroglu geçtigimiz günlerde elektrigi kesik oldugu söylenen bir evi ziyaret etmisti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanimiz Fatih Dönmez, Kiliçdaroglu’nin gittigi evin elektriginin kesilmedigini açikladi.

Istanbul büyüksehir Belediyesi ise terör örgütü PKK’nin dag kadrosundan eleman getirip belediyede ise sokuyor. Gaziantep’te çagri yapiyorum. Artik sahtelikten kurtulup gerçekligi kabul edin. Anadolu insanini hafife almayin. Cumhurbaskanimiza yönelik saldirilar seçimde karsi karsiya kalacaklar hezimetten dolayidir. Cumhurbaskanimizin adini kimse agzina dolayamaz. Türkiye bir hukuk devletidir. Bagimsiz yarginin verdigi hükümlere içeriden ve disardan herkes saygi duymalidir. Milletimizin kandirilmasina asla müsamaha göstermeyecegiz. 20 yildir nasil milletimizle yürek yürege yürüdüysek gelecege de sizlerle birlik ve dayanisma içerisinde yürüyecegiz” diye konustu.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, iftar yemeginin ardindan sehit aileleri ve gazilerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA