Meksika'da Tenis Topu Büyüklügünde Dolu Yagdi

Meksika’nin Villa Hidalgo sehrine tenis topu büyüklügünde dolu yagdi. Yasanan olayda bazi evlerin ve araçlarin zarar gördügü bildirildi.

Meksika'da Tenis Topu Büyüklügünde Dolu Yagdi
Meksika’nin San Luis Potos eyaletindeki Villa Hidalgo sehrinde yasanan felaket maddi hasara yol açti. Sehirde etkisini gösteren saganak yagmur sonrasi yasanan dolu yagisi sebebiyle trafikteki bazi araçlarin camlari kirilirken bazi evlerin çatilari da zarar gördü.

Yetkililer devasa dolu taneleri sebebiyle meydana gelen hasarin bilançosu ile ilgili henüz bir açiklama yapmazken Villa Hidalgo sehrinin bazi sakinleri, camlari kirilan araçlarinin ve çatilarinda delikler açilan evlerinin fotograf ve görüntülerini sosyal aglarda paylasti. Dolu yagisi sirasinda trafikte bulunan birçok aracin da camlarinin kirildigi bildiriliyor.

Yetkililer bölgede saganak yagislarin devam edecegini bildirirken olasi dolu yagislari konusunda da vatandaslari uyardi. Meksika Ulusal Su Komisyonu (Conagua) yaptigi açiklamayla, ülkeyi etkisi altina alan soguk hava dalgasi sebebiyle San Luis Potos eyaletinin yani sira Veracruz, Oaxaca, Hidalgo, Tamaulipas, Puebla, Tabasco ve Chiapas eyaletlerinde da önümüzdeki günlerde siddetli yagislarin beklendigi bildirildi.

Kaynak: İHA