KARDEMIR 2022 Yilinin Ilk Çeyreginde 1,17 Milyar TL Net Kar Elde Etti

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S. (KARDEMIR), 2022 yilinin ilk çeyreginde 1,17 milyar net kar elde ettigini açikladi.

KARDEMIR 2022 Yilinin Ilk Çeyreginde 1,17 Milyar TL Net Kar Elde Etti
Kurulusundan bugüne 85 yildir Türkiye’nin lokomotif sanayi kurulusu olma vasfini sürdüren KARDEMIR’de 2022 yilinin ilk çeyreginde elde edilen kar açiklandi. Piyasa beklentisinin üzerinde net bir kar elde edildigi ve proaktif yönetim anlayisi ile sürdürülebilir karlilik grafiginin yukari yönlü yükseltmeye devam edildigi ifade edilen açiklamada, “2021 yilinin ilk çeyrek sonuçlarinda 821,2 milyon TL FAVÖK elde eden sirketimiz, bu yilin ayni döneminde yüzde 85,9 artisla FAVÖK’ünü 1,53 milyar TL’ye yükseltmistir. Satis gelirlerimiz ise geçtigimiz yilin ayni dönemine kiyasla bu yilin ilk çeyreginde yüzde 120 artisla 6,03 milyar TL’ye ulasmistir” denildi.

KARDEMIR’in 2020 yilinin son çeyreginden itibaren ‘güçlü yönetim sürdürülebilir üretim mottosu’ ile faaliyetlerin seffaf ve kurumsal çalismalar dahilinde sürdürdügüne yer verilen açiklamada, “Sirketimiz, atilan dogru adimlarin meyvesini toplamaya devam etmektedir. Çelik fiyatlarinda global olarak yasanan artislarin yani sira, üretim verimliligi alaninda yaptigimiz iyilestirmeler, etkin finansal yönetim anlayisimiz, siki mali disiplin, artan ürün çesitliligimiz ve gelistirdigimiz müsteri portföyümüz 2022 yili ilk çeyreginde de karliligimiza olumlu etki yapmistir. Pandemi sonrasi toparlanma süreci ile beraber çelik piyasalarindaki talep artisi, güvenli satis politikamiz, savunma sanayi, otomotiv, makine imalat ve rayli sistemler sektörlerine yönelik ürün gelistirme ve pazarlama faaliyetlerimizin sonucu olarak toplam satislarimiz ve karliligimiz 2021 yili ilk çeyregine göre beklenenin üzerinde artis göstermistir” ifadelerine yer verildi.

Satis, pazarlama ve ihracat faaliyetlerine yogunlasarak demir yolu rayi, demir yolu tekerlegi, agir profil ve kangal gibi katma degerli ürünlere yönelmeyle önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir bir büyüme ve karlilik kaydedileceginin aktarildigi açiklamada su ifadeler kullanildi:

“Hammadde tüketiminde yerli tedarike öncelik veren sirketimiz, güçlü kurumsal yapisi ve kararli yönetim anlayisi ile ülke ve bölge ekonomisine katkilarini sürdürmektedir. Bunlarla birlikte çevreye duyarli bir sekilde teknolojik yatirimlarini tamamlayacak ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine de devam edecektir. Demiryolu tekerlegi ve rayi gibi spesifik ürünleri ile katma degerli satis gelirleri elde eden sirketimiz, özellikle son dönemlerde ihracat ve pazarlama çalismalari ile global piyasada gözle görülür bir oyuncu haline gelmistir. Satis, pazarlama ve ihracat faaliyetlerimizin yani sira, yürütülen disiplinli mali yönetim çalismalari ile de sirketimiz, küresel seviyede finansal yönetim kabiliyetlerine sahip olmustur. Üretim, planlama, satis ve mali yönetim unsurlarini kurumsal ve güçlü bir yönetim yapisi ile yürüten tesisimiz her geçen gün büyümeye ve Türkiye’nin 2023 milli hedeflerine katki saglamaya devam etmektedir.”
Kaynak: İHA