Avrupali Ögrenciler 'Çevre' Için Adana'ya Gelecek

Sehit Ebubekir Durmus Ortaokulu ögretmen ve ögrencilerinin hazirladigi Erasmus+KA210 projesi çerçevesinde 11 Haziran’da Ispanya ve Polonyali ögrenciler Adana’ya gelecek.

Sehit Ebubekir Durmus Ortaokulu ögrencileri ve ögretmenleri tarafindan Erasmus+KA210 projesi kabul edildi. Koordinatörlügünü Polonya’nin yaptigi ve Polonya Ulusal Ajansinin destekledigi "Sahip olduklarimizi etkili bir sekilde kullanalim" konulu proje 17 ay devam edecek. Projenin ilk ayaginda 11 Haziran günü Ispanya ve Polonyali ögrenciler Adana’ya gelecek. Ögrenciler ve ögretmenler 17 Haziran’a kadar Adana’da kalacak. Adana’da kalinan sürede çevresel konularin farkindaligini arttirarak iklim degisikligi, küresel isinma ve sürdürülebilirlik konulari hakkinda yenilikçi yaklasimlar gelistirmek amaçlandigi bildirildi.

Ayrica Polonya, Ispanya ve Türkiye tarafindan Avrupa’da çevreyle alakali problemleri ve bu problemlerin nasil çözülecegi hakkinda ögrencilerin aktiviteler yapmasinin saglanacagi ögrenildi. Projenin ikinci ayaginda da Polonya’ya daha sonra da Ispanya’ya gidilecegi, buradaki etkinliklerde de çevre sorununun isbirligi içinde nasil ortadan kaldirilacaginin konusulacagi belirtildi.
Kaynak: İHA