Teravih Treni Ile Milyonlarin Gönlüne Dokundu

Çocuklara teravihi sevdirmek için cami içindeki teravih treni oyunuyla gönülleri fetheden imam Mahmut Eroglu konustu. Aileleri çocuklariyla camiye davet eden imam Mahmut Eroglu, “Bu çocuklara gelin 50 sene sonra sorun; teravih treninin tadindan burada yapilanlardan hep bahsedeceklerdir” dedi. Filistin asilli ünlü model Bella Hadid’in teravih trenini paylasmasinin ardindan ise camiye hediye yagdi.

Teravih Treni Ile Milyonlarin Gönlüne Dokundu
Istanbul Levent Haci Osman Torun Camii Imami Mahmut Eroglu, çocuklara camiyi sevdirmek için onlarda teravih treni oyunu oynadi. Oyundan sonra ise çocuklara kek, çikolata ve meyve suyu dagitimi yapildi. Filistin asilli ünlü model Bella Hadid ise sosyal medyadaki bu görüntüleri paylasti. Ünlü mankenin görüntüleri paylasmasinin ardindan, imam Mahmut Eroglu sosyal medyada gündem oldu. Imamin çalismalarindan memnun kalan vatandaslar, çocuklar için camiye çikolata, kek ve oyuncaklar göndermeye basladi.

Çocuklara teravih namazini sevdirmek için onlarla birlikte teravih treni oyunu oynayan imam Mahmut Eroglu, ”Dini içerikli sosyal hizmetler üretmeye devam ediyoruz. Biz ekibiz. Yönetimimiz, gönüllülerimiz, sevenlerinin ve cemaatimizle birlikte projelendiriyoruz, uyguluyoruz ve örneklik teskil edecek sekilde bunu yayiyoruz. Geçen sene kurdugumuz gibi camii çocuk market burada da faaliyette. Bu sene teravih treni faaliyete girdi. Bu çocuklara gelin 50 sene sonra sorun; teravih treninin tadindan burada yapilanlardan hep bahsedeceklerdir” diye konustu.



"Ailecek herkesi camiye bekliyoruz"

Çocuklarin camiye alistirilmasi gerektigini dile getiren Eroglu, “Bizim isimiz nedir? Tohum at mutlaka yeserecektir. Birde bir Islam büyügümüz der ki; ‘Saflarin arkasinda çocuk sesi yoksa gelecek nesiller adina kaygi duyun’ diyor. Biz çocuklarimizi camiye alistiracagiz. Bizler bu dünyadan göçtükten sonra eger bu çocuklarimiz camiye alismazsa camilerimiz bos kalir. Onun için biz hanimefendileri, beyefendileri, dede-torun ailecek camiye bekliyoruz. Cami merkezli sosyal hizmetlere katilmalarini istiyoruz. Çünkü camiler hayatin merkezindedir. Merkezinde de olmaya devam edecektir” dedi.

Çocuklarla oynanan teravih trenini oyununu anlatan Eroglu, “Teravih treni, yavrularimizin bir araya gelmesiyle teravihten sonra hocanin lokomotifliginde buradan mihrap duragindan basliyor. Burasi mihrap duragi ana istasyon. Buradan geçiyor kürsü istasyonuna, oradan tünele giriyoruz. Tünelin içerisinden tekrar dolasiyoruz. Gök kubbe altina geliyoruz. Burada geliyoruz. Minber istasyonu minber istasyonunda durdu. Sira süt ve çikolataya geldi. Bu miniklerle Insallah simdi sütlerimizi içip, çikolatalarimizi yiyecegiz” diye konustu.



“Sosyal medya mecralarinda bu haber duyulduktan sonra gönüllülerimiz çok artti”

Camide hayirsevenlerin yiyecek ve içecek gönderdigini söyleyen Eroglu, “Bizim burada bir Dirilis grubumuz var. Is adamlari. Bunlar kazancini hayra yönlendirebilen insanlar. Ayni zamanda da buranin disinda da sosyal medya mecralarinda bu haber duyulduktan sonra gönüllülerimiz çok artti. Kargolarin biri gidip biri geliyor. Suanda ciddi bir stok sahibiyiz” dedi.



“Filistin davasinin savunucusu”

Ünlü model Bella Hadid’in yaptigi paylasim için tesekkür eden Eroglu, “Bella Hadid’i biz sonradan tanidik. Tesekkür ediyoruz. Filistin davasinin savunucusu. Bizde Filistin davasinin yanindayiz. Bu paylasimla birlikte is gerçekten dünyanin her bir noktasinda duyulur hale geldi. Bundan mutluyuz. Demek ki gönüllere dokunan iyi isler yapiyoruz. Bu çerçevede biz yine milletimizin gönüllerine dokunmaya yavrularimiza birlikte gelecege yürümeye devam edecegiz” seklinde konustu.



“Camiye gelince içime huzur doluyor”

Cami içerisinde imamla birlikte teravih treni oyunu oynayan ve eglenceli vakit geçirdigini söyleyen, Hümeyra Fatma Sahin, “Sira oluyoruz. Çikolata dagitiyor. Ondan sonra bazi seyler yapiyoruz. Halka oluyoruz. Camiye gelince içime bir mutluluk doluyor. Diyorum ki Allah’im sana geliyorum” seklinde konustu.

Sosyal medyada gördükten sonra geldigini söyleyen Miraç Avramaz, “Biz camide biraz namaz kiliyoruz. Camide oldugumuzda o hissiyat o sessizlik bize huzur veriyor. Sonra alt katta oyunlar oynuyoruz. Sonra teravih treni oluyor ona katiliyoruz. Hoca bir seyler dagitiyor. Ben sosyal medyada gördüm. Ondan sonra geldim. Oyundan sonra seker çikolata dagitiliyor” dedi.

Camiye geldigi için çok mutlu oldugunu belirten Berk Gülsen, “Ben camiye geldigim için çok mutluyum. Buradaki sessizlik huzur veriyor. Burada namaz kiliyoruz. Ben her gün geliyorum. Abdestimizi aliyoruz. Buradaki huzur hiç bir yerde yok. Oyunlar oynuyoruz. Tren oyunu oynuyoruz. Tren oyunundan sonra bize çikolata ve sekerli seyler dagitiyorlar. Meyve suyu ve süt veriyorlar. Çok mutluyum” diye ifade etti.

Kaynak: İHA