Mardin'de Terör Örgütü Üyesi Olmak Suçuyla Aranan 2 Kisi Yakalandi

Mardin Il Emniyet Müdürlügü’nün silahli terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin desifre edilip engellenmesine yönelik yürüttügü çalismalar neticesinde 2 kisi yakalandi. Zanlilardan 1’i çikarildiklari mahkeme tarafindan tutuklanirken, digeri ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Mardin Cumhuriyet Bassavciliginin talimatlari dogrultusunda, dini istismar eden silahli terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin desifre edilip engellenmesine yönelik, Mardin Terörle Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince yürütülen çalismalarda, geçmis dönemlerde Suriye ve Irak’ta çatisma bölgelerinde DEAS silahli terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüklerine dair fotograf ve bilgiler bulunan Suriye uyruklu 3 sahsin yakalanmasina yönelik, Mardin’in Artuklu ve Midyat ilçelerinde es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Konu ile ilgili olarak 2 sahis gözaltina alinarak adli makamlara sevk edildi. Sahislardan biri DEAS silahli terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanirken, digeri ise adli kontrol karari sonrasi serbest birakildi. Diger 1 sahsin yakalanmasina yönelik çalismalarin devam etmekte oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA