Mersin'de Kaybolan 8 Yasindaki Kiz Çocugunu Bulmak Için Tüm Ekipler Seferber Oldu

İçel’in Erdemli ilçesinde 8 yasindaki Nur Hamit Bilal, gece saatlerinde kayboldu, mahalle halkiyla birlikte tüm ekipler bulmak için harekete geçti. Kokuya duyarli köpeklerle aranan kiz çocugundan ilk 6 saat içinde bir haber alinamadi.

Mersin'de Kaybolan 8 Yasindaki Kiz Çocugunu Bulmak Için Tüm Ekipler Seferber Oldu
Olay, ilçeye bagli Çesmeli Mahallesi Merkeze Sokak’ta meydana geldi. Alinan bilgiye göre, yabanci uyruklu Havva ve Hamit Bilal çiftçinin 8 yasindaki kizi Nur, gece 21.30 siralarinda kayboldu. Çocugu bulamayan ailesi komsulardan yardim istedi. Komsular hem mahalle sakinlerine hem de ekiplere haber verdi. Bunun üzerine mahalle sakini yaklasik 200 kisi ile birlikte jandarma, AFAD, AKUT ve Itfaiye ekipleri 2’si kokuya duyarli biri kadavra olmak üzere 3 köpek getirerek arama çalismasi yapti. Vatandaslarla tüm ekipler çocugun evi basta olmak üzere 5 kilometrelik alanda 6 saat süren detayli arama yapti. Yapilan ilk aramalarda bir sonuç alinamazken, çalismalarin araliksiz sürdügü bildirildi.

Arama çalismalarina katilan mahalle sakinlerinden Zafer Sariaslan, ”Gece saat 21.30 gibi kiz çocugu kaybolmus. Bütün Çesmeli’nin gençleri ve halki olmak üzere 200-250 kisi bölgeyi tamamen taradi. Su ana kadar hiçbir sonuç alinamadi. Hala Akut, AFAD, jandarma herkes ariyor” dedi.

Nur’un ablasi ise, kardesinin kayboldugunu ve herkesin aramasina ragmen halen bulunamadigini kaydetti.

Kaynak: İHA