Kurtulmus Açiklamasi 'Biz Bütün Insanlarin Hem Kutsallarina Hem De Kutsal Metinlerine Saygi Duyariz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “Biz bütün insanlarin hem kutsallarina hem de kutsal metinlerine saygi duyariz” dedi.

Kurtulmus Açiklamasi 'Biz Bütün Insanlarin Hem Kutsallarina Hem De Kutsal Metinlerine Saygi Duyariz'
AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus ve Mamak Belediye Baskani Murat Köse Mamak Imam Hatip Lisesi Mezunlari Dernegi’nin düzenledigi geleneksel iftar yemegine katildi.

Iftar sonrasi konusan Kurtulmus, “Imam hatip okullarinin tarihi ayni zamanda bir sürü engellemelerle karsilasilan önemli bir tarihtir. Simdi bugün çok sükür, Türkiye’nin her yerinde hem ortaokul hem de lise olarak sayisal olarak yükselmis bir imam hatip meselesi ile karsi karsiyayiz. Bugünlere kolay gelinmedi. Geçmis dönemlerde büyük engellerle karsilasildigi gibi yakin zamanda da katsayisi zulmü ile imam hatip mezunlarinin üniversiteye gitmesinin önü kapandi. Sayisal olarak iyice azalmasi saglanarak çok sayida okulun kapisina kilit vuruldu. Bugün imam hatip mezunlari ögrencilerimiz diledigi gibi fakülteye gidebiliyor. Türkiye’nin her yerinde diledikleri gibi meslek sahibi olabiliyorlar. Birçok imam hatip mezunlari ögrencilerimiz artik ilk binde” dedi.



“Biz bütün insanlarin hem kutsallarina hem de kutsal metinlerine saygi duyariz”

Norveç ve Danimarka’da Kur’an-i Kerim’in yakilmasina tepki gösteren Kurtulmus, “Ramazan esenlik ayidir, baris ayidir, huzur ayidir. Islam adi üstünde baris, selamet ve esenlik dinidir. Maalesef Müslüman dünyasinin bugün karsi karsiya kaldigi, hatta Müslümanlari da asan büyün insanlik için felaket olan bir durumla karsi karsiyiz. Buna da yeni adi ile Islamofobi diyorlar. Son zamanlarda dünyanin birçok yerinde bu Islam karsitligina sahit oluyoruz. Bu mübarek ramazan günlerinde önce Norveç’te, arkasindan da bugün Danimarka’da irkçi insanlik düsmani bir fasist, hem de polislerin himayesi altinda, arkasina gizlendigi siyasi partinin gücünü de alarak Kur’an-i Kerim’i yakti. Bu asla kabul edilemez. Bu eylem sadece bir kisinin yaptigi eylem degildir, bu eylem ona müsamaha eden zihniyetin hos gördügü bir ahlaksizliktir. Kur’an-i Kerim’in yakilmasina müsaade etmekle Incil’in Tevrat’in yakilmasini müsaade etmek arasinda zerre fark yoktur. Biz bütün insanlarin hem kutsallarina hem de kutsal metinlerine saygi duyariz” ifadelerini kullandi

Mamak Belediye Baskani Murat Köse ise, “Bizleri bir araya getiren Mamak Imam Hatip Mezunlari Dernegi baskanimiza tesekkür ediyorum. Biz 3. yilimizi doldurduk. Gece gündüz çalisiyoruz. ‘Insani yasat ki devlet yasasin& ilkesine bagli olarak ve geçmisimizden aldigimiz güçle gelecegimizi insa etmeye çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA