Kot Pantolondan 'Baska Biçim' Sergisi

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü’nde görev yapan Ögr. Gör. Hande Bilvar, kot pantolondan "Baska Biçim" sergisini yarin açacak.

Kot Pantolondan 'Baska Biçim' Sergisi
Günlük yasamda yediden yetmise herkesin hayatinda bir giyim nesnesi olan, halk arasinda kot pantolon olarak bilinen ve dünyada adini “blue jeans” olarak tarihe yazan pantolonlar, sanat nesnesi olarak sergilenecek.

2013 yilindan beri yurt içi ve yurt disinda çesitli karma sergilere katilan Hande Bilvar, “Baska Biçim” isimli ilk kisisel sergisinde kullanilmis, eskimis ve atilmak üzere birçogu ikinci el olan denim pantolonlari çevresinden toplayarak biriktirip her birinin yasanmisligini içinde sakladigina inandigi duygular ile sanat eserine dönüstürdügünü söyledi.



Akademik yasamindan önce özel sektördeki is deneyimlerinde tanistigi denim kumasi ile bagini koparmadigini ve endüstri ürünü olan kot pantolonlarini malzeme olarak ele alip, sanat nesnesine dönüstürme fikirlerini gelistirerek, doktora tezi sirasinda çesitli deneysel çalismalar ile hayata geçirmeye basladigini anlatan Bilvar, bu çalismanin ‘sürdürülebilir sanat’ kavramina da örnek oldugunu kaydetti.

20 Nisan’da açilacak sergi, 9 Mayis 2022 tarihine kadar Gündogdu Sanat Galerisinde izleyicilere açik olacak.
Kaynak: İHA