Emine Erdogan'dan Huzurevi Sakinlerine Sürpriz Ziyaret

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, iftarini huzurevi sakinleri ile yapti.

Emine Erdogan, Seyranbaglari Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yasli vatandaslarla iftarda bir araya geldi. Ziyaretten bilgisi olmayan huzurevi sakinleri, yemekhanede karsilarinda Emine Erdogan’i gördüklerinde saskinlik ve sevinç yasadi.

Iftar vaktinde ezani imam olan huzurevi sakini Bilal Coskun okudu. Iftarin ardindan yasli vatandaslarla tek tek sohbet edip yasam hikayelerini dinleyen Emine Erdogan, huzurevi sakinleri ve çalisanlariyla bol bol hatira fotografi çektirdi. Huzurevi sakinleri de Emine Erdogan’a aileleri, torunlari, meslekleri ve gençlik zamanlarina duyduklari özlemi anlatti. Hem duygusal ve hem de keyifli anlarin yasandigi ziyarette yasli vatandaslar, Erdogan’a “Cumhurbaskanimiza selam ve sevgilerimizi ilet” ricasinda bulundu. Iftar programinda Emine Erdogan’a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik eslik etti.

“Ziyaretinizle yazacak yeni anilarim oldu”

Huzurevinin Bocce takiminda yer alan yasli vatandaslar Emine Erdogan’a bu sporu çok sevdiklerini anlatirken, huzurevi sakini eski milli basketbolcu 74 yasindaki Özcan Yaykin da kitap yazdigini dile getirdi. Emine Erdogan’in, “Yazmaniz çok güzel, sizin anilariniz çok kiymetli” sözleri üzerine Yaykin, “Sizin ziyaretinizle yazacak yeni anilarim da oldu” yanitini verdi.

“Ziyaretinden onur, seref duyduk”

Huzurevinde 27 senedir kaldigini anlatan 87 yasindaki Güngör Basyigit, Emine Erdogan ve Bakan Yanik’la birlikte iftar yapmaktan, onlarla ayni masayi paylasmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Fikriye Noktaoglu ise, “Yaklasik 25 yildir huzurevinde kaliyorum. Çok güzel bir iftardi. Emine Erdogan’i yakindan görebilmeyi, onu öpebilmeyi çok istiyordum. Sag olsun istegimi geri çevirmedi, çok mutlu oldum” dedi.

Mardinli oldugunu ve 4,5 yildir huzurevinde kaldigini belirten Lami Baykal da, “Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan’i huzurevinde görmekten çok mutlu olduk. Ziyaretinden onur, seref duyduk. Emine Erdogan da Cumhurbaskanimiz da bu ülke için çok degerliler. Allah onlara saglikli, uzun ömürler versin” diye konustu.



Emine Erdogan’a anlamli hediye

Öte yandan Seyranbaglari Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ziyaretinde Emine Erdogan’a 2019’da vefat eden huzurevi sakini Ahmet Onan’in yaptigi tablo hediye edildi.
Kaynak: İHA