Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Yüce Kitabimiz Kur'an-I Kerim'e Yönelik Hadsizce Saldiriyi Lanetliyorum'

Isveç’te Islam düsmani irkçi gruplar tarafindan Kur’an-i Kerim’e yönelik hadsiz ve provokatif bir sekilde gerçeklestirilen saldiriyi siddetle kinayan Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Uluslararasi toplumu bu yapilarla bilinçli bir ortak mücadeleye davet ediyorum” dedi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Isveç’te Islam düsmani irkçi gruplar tarafindan Kur’an-i Kerim’e yönelik gerçeklestirilen saldiriya tepki gösterdi. Islam düsmani bu ve benzeri hastalikli zihniyete sahip yapilarin faaliyetlerine bir an önce son vermesini isteyen Diyanet Isleri Baskani Erbas, uluslararasi toplumu bu yapilarla bilinçli bir sekilde ortak mücadeleye davet etti.

Baskan Erbas, sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimda su ifadelere yer verdi:

“Isveç’te Islam düsmani irkçi gruplar tarafindan yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’e yönelik hadsizce ve provokatif bir sekilde gerçeklestirilen saldiriyi siddetle kiniyor, lanetliyorum. Içerisinde bulundugumuz mübarek Ramazan ayinda Müslümanlara ve yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’e karsi yapilan bu saldirilara karsi gerekli müdahalenin yapilmamasi ve nefret suçunu alenen isleyen bu yapilara yetkili merciler tarafindan göz yumulmasi kabul edilemez. Islam düsmani bu ve benzeri hastalikli zihniyete sahip yapilarin faaliyetlerine bir an önce son verilmesini bekliyor, uluslararasi toplumu bu yapilarla bilinçli bir ortak mücadeleye davet ediyorum”
Kaynak: İHA