Denizcilik Fakültesi'nde Tersanecilik Ve Gemi Insa Sektörü Anlatildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bagli Kdz. Eregli ilçesinde faaliyet gösteren Denizcilik Fakültesi mezunlari tarafindan "Türkiye’de Tersane Isletmeciligi ve Gemi Insa Sektöründe Gelisen Firsatlar” baslikli konferans düzenlendi.

Denizcilik Fakültesi'nde Tersanecilik Ve Gemi Insa Sektörü Anlatildi
BEÜ Denizcilik Fakültesi ögrenci ve mezunlar dernegi BÜDEMDER ve Denizcilik Fakültesi ev sahipliginde "Türkiye’de Tersane Isletmeciligi ve Gemi Insa Sektöründe Gelisen Firsatlar" konulu konferans gerçeklestirildi.

Konferansa Denizcilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Adnan Topuz, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Ersin Açikgöz, Denizcilik Fakültesi ögretim elemanlari ile BÜDEMDER Yönetim Kurulu Baskani ve Ars. Gör. Dr. Umur Bucak katilim sagladi.

Konferansa konusmaci olarak katilim saglayan 45., 46. ve 47. Dönem Gemi Mühendisleri Odasi Baskani ve ART Tersanesi Müdürü Salih Bostanci, ögrencilerle bilgi birikimi ve tecrübelerini paylasti.

Ögrencilerden gelen sorulari da yanitlayan Bostanci, özellikle pandemi döneminde derinlesen staj sorununun giderilmesi, Türk filosunun gelistirilmesi, Türk tersaneciliginin önündeki firsatlar gibi konulara vurgu yapti. Konferans tesekkür konusmalariyla son buldu.
Kaynak: İHA