Asiri Sagci Rasmus Paludan, Polis Korumasi Altinda Danimarka'da Kur'an-I Kerim Yakti

Asiri sagci Danimarka-Isveç vatandasi Rasmus Paludan, Isveç’in ardindan bu kez de Danimarka’da onlarca polisin korumasi altinda Kur’an-i Kerim yakti. Polislerin Paludan’in provokasyonuna izin vermesi dikkatlerden kaçmadi.

Asiri Sagci Rasmus Paludan, Polis Korumasi Altinda Danimarka'da Kur'an-I Kerim Yakti


Stram Kurs (Siki Yön Partisi) lideri asiri sagci Danimarka-Isveç vatandasi Rasmus Paludan, Isveç’in ardindan bu kez de Danimarka’da onlarca polisin korumasi altinda Kur’an-i Kerim yakti. Danimarka’nin Tarnby kentinde bulunan ve Müslümanlarin yasadigi Sneserevej Mahallesi’nde Kur’an-i Kerim yakan Paludan’i, onlarca resmi kiyafetli polisin yani sira Danimarka Istihbarat Teskilati’na (PET) bagli sivil giyimli personelde yakin korumaligini yapti. Paludan, bu çirkin saldiriyi Isveç polisinin kendisini koruyamadigini ve Danimarka polisinin kendisini gerektigi gibi koruyabildigini göstermek için yaptigini açikladi.



Paludan, Isveç’i birbirine katmisti

Paludan’in 14 Nisan’da Isveç’in Linköping kentindeki bir meydanda Kur’an-i Kerim’i yakmasi sonrasi ülkedeki birçok kentte siddet olaylari patlak vermis, çikan olaylarda 26’si polis toplam 40 kisi yaralanmis, 40’dan fazla kisi de gözaltina alinmisti. Çikan olaylarda ayrica 20’si polis araci olmak üzere çok sayida araç atese verilmisti.

Öte yandan Danimarka’da irkçilik da dahil birçok suçtan 2020’de bir ay hapis cezasina çarptirilan Paludan, Fransa ve Belçika’nin yani sira diger Avrupa ülkelerinde de benzer Kur’an-i Kerim yakma eylemleri planladigi biliniyor.
Kaynak: İHA