Sirnak'ta Aricilar Birlik Baskanini Seçti

Sirnak’ta yüzlerce arici ve çiftçi aricilar birlik baskani için sandik basina gitti. 2 adayin oldugu seçim sonuçlandi. Mevcut birlik baskani Habip Asan tekrar birlik baskani seçildi.

Sirnak'ta Aricilar Birlik Baskanini Seçti
Sirnak’ta aricilar birligi baskanligi seçimleri için toplanan aricilar. Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanligi konferans salonunda 2 aday için sandik basina gitti. 400’e yakin aricinin oy kullandigi seçimde mevcut birlik baskani Habip Asan tekrar seçildi. Seçime Beytüssebap, Uludere, Idil, Güçlükonak, Cizre ve Silopi ilçelerinden gelen yüzlerce arici 4’üncü olagan kongrede bir araya geldi. Konferans salonunda toplanan kalabalik bir dakikalik saygi durusu akabinde Istiklal Marsinin okunmasiyla beraber gündeme iliskin konusmalar yapildi. 4 saat süren seçim sonrasi Habip Asan tekrar baskan seçildi. Baskan Asan, ‘’Buraya gelen, gelmeyen bizleri tekrar bu göreve layik gören bütün çiftçilerimize, aricilarimiza çok tesekkür ederim. Insallah hayata geçirdigimiz onlarca projeye daha fazlasini ekleyerek yolumuza devam edecegiz. Rakip olan kardesimle beraber yine eskisi gibi Sirnak için aricilarimiz için çalisacagiz. Herkesten Allah razi olsun’’ dedi.

2021 yilinda Türkiye Aricilar Birligi yönetim kuruluna seçilen Asan Sirnaklilara ari hastaliklari hastanesi açilacaginin müjdesini de verdi.
Kaynak: İHA