Nineler Ve Torunlari Birlikte Örgü Yapiyor

Amasya Halk Egitimi Merkezi’nin düzenledigi örgü kursuna ninelerin yani sira torunlarina da katiliyor. Böylece el emegi, göz nuru giysi ve ürünlerin hazirlanisi gelecek kusaklara aktarilmasi saglaniyor.

Nineler Ve Torunlari Birlikte Örgü Yapiyor


“Ninelerimizden gördük, torunlarimiza ögretiyoruz”

Kursa iki torunuyla birlikte gelen Sengül Köse, “Onlara bir seyler ögretmeye çalisiyoruz. Zamanlarini bosa geçirmesinler. Biz ninelerimizden, annelerimizden ne gördüysek çocuklarimiza, torunlarimiza ögretmemiz lazim” dedi.



Hepsi çok güzel örüyor

Babaannesi ve kursiyer kadinlarin ördügü kazak, bere, sapka ile liflerin hazirlanmasini dikkatle takip eden torunlardan Buglem Deli, “Onlarin hepsi çok güzel örüyorlar. Ben de zevkle zincir çektim, bileklik ördüm” diye konustu.



Sifir Atik Kampanyasina destek, çocuklara hediye

Hiçbir malzemeyi israf etmeden Sifir Atik Kampanyasina dikkat çektiklerini anlatan usta ögretici Ceyhan Özyurt, artan iplerden yaptiklari bebeklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda çocuklara dagitilacak olmasindan memnun olduklarini söyledi.



“7’den 70’e herkesi kurslarimiza bekliyoruz”

Bu yil çesitliligi daha fazla artan kurslardan faydalanan kisi sayisinin 25 bine ulasmasi için çalistiklarini vurgulayan Amasya Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ibrahim Özarslan ise “Nineler ve torunlarini kurslarimizda görmekten bizde mutluyuz. 7’den 70’e herkesi kurslarimiza bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA