Küçükçekmece'nin Minik Sefleri Ramazan Menüsü Hazirladi

Küçükçekmece Belediyesi tarafindan düzenlenen proje çerçevesinde küçük sefler, mutfak atölyesinde Ramazan menüsü hazirladi. Egitmen esliginde yemek yapan minikler, eglenceli vakit geçirdi.

Küçükçekmece'nin Minik Sefleri Ramazan Menüsü Hazirladi
Küçükçekmece Belediyesinin düzenledigi proje çerçevesinde 8-14 yas grubu çocuklara yönelik mutfak atölyesinde minik seflere egitim veriliyor. Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde egitim gören minik sefler, bu defa mutfaga Ramazan menüsü hazirlamak için girdi. Minik seflerin Ramazan menüsünde pilav, firinda köfte patates, mercimek çorbasi ve muzlu çilekli turta vardi. Egitmen esliginde Ramazan menüsü hazirlayan minik sefler, mutfakta eglenceli vakit geçirdi. 4 hafta süreyle egitim alan 20 minik sef mutfakta hünerlerini sergiledi. Pizza, kek, köfte, pilav gibi birçok yemek çesidi ögrenen minikler, haftada 2 gün 2 saatini mutfakta geçiriyor.

"Kurslarimizda çocuklar bireyselligin disinda grup halinde sosyallesiyorlar"

Kursa gelen ögrencilerin bireysellik disinda grup halinde sosyallestigini belirten egitimci Burcu Kama, "Küçükçekmece Belediyesi küçük seflerimize mutfak atölyesi kursumuzu düzenledi.

15-20 kisi sayiyla mutfak atölyesi düzenliyoruz. Iki saatlik bir kurs. Kurslarimizda çocuklar bireyselligin disinda grup halinde sosyallesiyorlar. Kursumuzda kap kek, pizza, simit, tatli gibi yemekler yapiyoruz. Bugün küçük seflerimizle iftar menüsü yaptik. Menümüzde mercimek çorbasi, firinda patates köfte yaptik. Pilav ve turta yaptik. Hep beraber yapip hep beraber tadina baktik. Çocuklar çok egleniyor ve sosyallesiyor. Bize bu imkani saglayan Küçükçekmece Belediye Baskanimiza, Kültür Müdürümüze ve egitim sefimize küçük sefler ve kendi adima çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Arkadaslarimizla burada çok egleniyoruz"

Arkadaslariyla birlikte eglenceli vakit geçirdigini dile getiren minik sef Çinar Seber, "Bugün burada Ramazan menüsü yaptik. Tatli olarak çilekli turta yaptik. Arkadaslarimizla burada çok egleniyoruz. Çok güzel vakit geçiriyoruz. Tatlinin tadi çok güzeldi. Çilekler de güzeldi. Küçükçekmece Belediye Baskanimiz böyle bir proje hazirladigi için tesekkür ederim" dedi.



"Menümüzde pilavi ben yaptim"

Ramazan menüsünde pilavi hazirlayan Azra Namli ise, "Bugün Ramazan menüsü yaptik. Menümüzde pilavi ben yaptim. Pilav çok güzel oldu. Sefim de bana yardim etti. Arkadaslarimin da mutlu oldugunu düsünüyorum. Ben çok mutluyum. Küçükçekmece Belediye Baskanimiza da böyle bir proje yaptigi için tesekkür ederim. Bütün çocuklari buraya davet ediyorum. Biz burada çok güzel egleniyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA