Iki Polisi Vuran Baba Ogul Tutuklandi

Adana’da polis memuru ve komiseri agir yaralayip kaçmaya çalisirken yakalanan baba ve oglu tutuklandi.

Iki Polisi Vuran Baba Ogul Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre olay, 16 Nisan saat 11.00 siralarinda Yüregir ilçesi Bahçelievler Mahallesi Süleyman Vahit Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, silah kaçakçiligi suçundan aranan Süleyman Isik’in evinde oldugunu belirleyen polis ekipleri, adrese operasyon düzenledi.

Polis ekiplerinin geldigini fark eden Süleyman Isik, dama çikip, pompali tüfekle ates açti. Silahtan çikan saçmalar polis memuru Hüseyin Arik’in gögsüne, komiser Alper Demir’in ise sirtina isabet etti.

Ekiplerin anonsu üzerine bölgeye özel harekat polisleriyle birlikte çok sayida ekip ve ambulans sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler, mahalleyi ablukaya aldi. Terastan atlayip 500 metre kaçtiktan sonra bir eve girdigi belirlenen Süleyman Isik ile birlikte babasi Ahmet ve kardesi I.I. (17), polisin operasyonuyla gözaltina alindi. Süphelinin evinde yapilan aramalarda olayda kullanilan pompali tüfek, 1 tabanca, 2 av tüfegi ve çok sayida kartus ele geçirildi.

Öte yandan yarali polisler, ilk müdahalelerinin ardindan Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedaviye alindi. Durumu agir olan komiser Alper Demir’in ve polis memuru Arik’in hayati tehlikesinin sürdügü bildirildi.

Emniyete götürülen süpheli Süleyman Isik’in ifadesinde, polisten kaçmak için pompali tüfekle ates açtigini söyledigi belirtildi. Zanlilar ifadesinin ardindan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikartilan zanlilardan baba ve pompali tüfegi kullanan oglu tutuklanirken, yasi küçük olan I.I. tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA