Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas Açiklamasi 'Türk Bayragini Öpmeleri Bütün Yorgunluklari Ortadan Kaldiriyor'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Türk bayragini kosup öpmeleri var ya o bütün yorgunluklari ortadan kaldiriyor” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas Açiklamasi 'Türk Bayragini Öpmeleri Bütün Yorgunluklari Ortadan Kaldiriyor'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, iftar programina katildi.

Diyanet Isleri Baskanligi yemekhanesinde düzenlenen iftar programinda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ramazan ayinin magfiret günlerinin idrak edildigini belirterek, “Ayet-i kerimede Cenâb-i Hak, ’Magfirete kosunuz ve cennete kosunuz. O cennet ki onun genisligi ve büyüklügü gökler ve yer kadardir. Muttakiler için hazirlanmistir’ Muttakiler, Allah’in emirlerini en güzel bir sekilde yerine getirenler, nehiylerinden en güzel bir sekilde kaçinanlardir. Ayet-i kerimede; ’O muttakiler ki onlar infak ederler’ Yani muttakilerin taniminda Cenab-i Hak ilk olarak infak edenleri sayiyor” diye konustu.



Baskan Erbas, sözlerine söyle devam etti:

"Bizim iyilik yapmamiza vesile oluyor. Kimimiz emegimizle, kimimiz gücümüzle, malimizla vesile oluyoruz. Neticede ölüm ve ölüm sonrasi hayat vardir. Biz buna inananlardaniz. ‘Oku bakalim kitabini’ denildiginde o amel defterinde bir seyler görmemiz lazim. Onun için dünyada variz. Kur’an-i Kerim’de; ’Hanginiz daha güzel isler yapiyorsunuz diye Allah sizi imtihan etmek için yaratti’ buyuruyor. O imtihani ne ile kazandigimizi Cenab-i Hak önümüze koyacak orada bakacagiz. Rabbim bizleri iyilik için kosmaktan mahrum eylemesin.”

“BIZIM DINIMIZIN HEDEFI ESASINDA BÜTÜN INSANLIK”

“Yeryüzü iyilik ile güzellesecek ve hedefimiz bu” diyen Baskan Erbas, “Türkiye Diyanet Vakfi’nin logosunun altinda ‘yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar’ yaziyor. Dünyanin her yerinde inanci ne olursa olsun bütün insanlar huzur içerisinde olsun. Bizim dinimizin hedefi esasinda bütün insanlik. Peygamber Efendimizin Arafat’ta okudugu Veda Hutbesi’nde ‘Ey Insanlar’ diye hitap etmesinin hikmeti burada yatiyor” seklinde konustu.



“TÜRK BAYRAGINI ÖPMELERI BÜTÜN YORGUNLUGUMUZU ALIYOR”

Baskan Erbas, yurtdisinda yapilan hizmetlerde yasadigi anilari anlatarak, “Yardim götürdügümüz yerlerde insanlarin Türkiye Diyanet Vakfi yeleginin üzerindeki Türk bayragina kosup da o bayragi öpmesi var ya, o bütün yorgunluklari ortadan kaldiriyor. Türkiye’nin, Türk milletinin ne kadar cömert, ne kadar paylasimci, ne kadar yardimlasma ruhu ile dolu oldugunu gösteriyor. 2019 yilinda örnegin sadece Kurban bayraminda biz 149 ülkeye ulastik. Ramazan aylarinda 100 civarinda ülkeye ulasiyoruz elhamdülillah. Peygamber Efendimizin, “Komsusu açken tok yatan bizden degildir” hadis-i serifini en güzel bir sekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz” diye konustu.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, iftar programinin ardindan Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde teravih namazini kildirdi.

Kaynak: İHA