Osmaniye Merkezli 3 Ilde DEAS'in Infazcilarina Operasyon Açiklamasi 6 Tutuklama

Osmaniye merkezli 3 ilde düzenlenen terör operasyonunda terör örgütü DEAS’in içerisinde emir düzeyinde infazci olduklari iddiasiyla gözaltina alinan Suriye uyruklu 6 zanli tutuklandi.

Osmaniye Merkezli 3 Ilde DEAS'in Infazcilarina Operasyon Açiklamasi 6 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Osmaniye Il Emniyet Müdürlügü’ne Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ile Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri DEAS terör örgütü içerisinde geçmis dönemlerde faaliyet gösteren ve devam eden süreçte Türkiye’ye geçis yapan sahislarin tespitine, desifresine ve engellenmesine yönelik çalisma basatti. Çalismalar kapsaminda DEAS silahli terör örgütü içerisinde silahli faaliyet gösterdigi tespit edilen ve aralarinda örgüt içerisinde emir düzeyinde ve infazci oldugu degerlendirilen Suriye uyruklu 6 sahsin yakalanmasi için çalisma baslatildi. Osmaniye merkezli İçel ve Sakarya’da saklandiklari adreslerde kamufle hayat süren M.E., A.E., A.A. M., A.H., R.M. ile A.H. isimli sahislar es zamanli düzenlenen safak operasyonu ile gözaltina alindi. Operasyon kapsaminda sahislarin adreslerde yapilan aramada çok sayida dijital materyal ele geçirildi.

Osmaniye Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Sube Müdürlügü’ne getirilen sahislar islemlerinin ardindan sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA