Almanya'nin Köln Kentinde Yapilan Iftar Programinda Türk-Alman Iliskilerinin Önemine Deginildi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, “Islam ülkeleri dedigimiz zaman Türkiye’nin çok özel ve ayri bir yeri var. Onu da hep beraber sagladik” dedi.

Almanya'nin Köln Kentinde Yapilan Iftar Programinda Türk-Alman Iliskilerinin Önemine Deginildi
Almanya’nin Köln kentinde yapilan iftar programina katilan Ala, salondakilere Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan selamlar getirdigini söyledi.

Ala, "Avrupa dediginiz zaman Almanya bu isin lokomotifi kalkinma da öncü gelisimini saglamis. Orta Dogu ve dogu Avrupa dediginiz zaman ve Islam ülkeleri dedigimiz zaman Türkiye’nin çok özel ve ayri bir yeri var. Onu da hep beraber sagladik" seklinde konustu.

Almanya ve Türkiye’nin isbirliginden dünya için pozitif katki çikacagini dile getiren Ala, "O bakimdan iki ülkenin isbirliginde en önemli kanallardan biri de sizsiniz. Sizin ortaya koyacagimiz performans, gelismeler bu iki ülkenin halklari arasindaki iliskiyi, iletisimi daha da ileriye tasiyacaktir" dedi.

TBMM Disisleri Komisyon Baskani ve Istanbul Milletvekili Akif Çagatay Kiliç ise, "Maalesef Rusya’nin Ukrayna saldirisiyla beraber cereyan eden Ukrayna’daki savas sonucunda insanlar hayatini kaybediyor. Rabbim bir an önce bir ateskesin saglanmasini tüm insanliga nasip etsin dünyanin farkli yerlerinde de insanlar hayatlarini kaybediyor" diye konustu.

Kiliç, "Sayin Cumhurbaskanimizin tüm dünyada kabul görmüs destek görmüs ve kendisinin baris için ne kadar büyük bir çaba harcadigini dünyada takdir ettigi bir ortamda ümit ediyorum ki baris anlamina, selam anlamina gelen dinimizin ismi de Islam’in hosgörü ve kapsayiciligiyla katliamlar son bulur ve baris dünyaya hakim olur" seklinde konustu.

AK Parti Istanbul Milletvekili Zafer Sirakaya, "1961 is göçüyle gelen insanlarimizdan, birinci nesilden, bugün dördüncü nesle geldigimiz bir süreçte, yaklasik olarak 120 bin mütesebbisin 500 bin insana istihdam sagladigi ve gayrisafi milli hasilaya 50 milyar dolarlik katma deger sagladigi bir ortamin varligini, mutlulugunu ve gururunu hep birlikte yasamaliyiz" seklinde ifade etti.

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) Baskani Abdullah Eren ise "Kita Avrupa’sinda bu kadar çok sayida Türk ve Müslüman’in yasadigi baska bir dönem bilmiyoruz. Bu ülkelerdeki Türklerin ve Müslümanlarin sayisi oransal olarak artiyor. Bu anlamda devletin kurumlari olarak bize düsen vatandaslarimizin yaninda olmak. Siz is adamlarimizin görevi ise buradaki insanlarimizin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik seviyesinin yükseltilmesine katki saglamak" seklinde konustu.

Almanya’nin Köln kentinde düzenlenen iftara Türkiye’nin Köln Baskonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Baskonsolosu Aysegül Karaarslan, Essen Baskonsolosu Tolga Simsir, Münster Baskonsolosu Ahmet Davaz ve sivil toplum temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA