Rize-Artvin Havalimani'nin Açilis Tarihi Belli Oldu

Türkiye’nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimani olacak olan Rize-Artvin Havalimani 14 Mayis 2022 tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla hizmete açilacak.

Rize-Artvin Havalimani'nin Açilis Tarihi Belli Oldu
Ordu-Giresun Havalimani’nin ardindan deniz dolgusuna yapilacak Türkiye’deki ve Karadeniz Bölgesi’ndeki 2. havalimani olma özelligine sahip olacak Rize-Artvin Havalimani projesinin insaat çalismalarinda sona gelindi. 3 Nisan 2017’de temeli atilan ve 100 milyon ton tas kullanilarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasinin ardindan yöre mimarili terminal binalari ile çay bardagi kulesi ve çay yapragi seklindeki giris taki da tamamlanarak, havalimani önümüzdeki günlerde test uçuslari için hazir hale geldi.

Altyapi insaati tamamlanan ve pist, taksi yollari imalati tamamlanan Rize-Artvin Havalimani’nda serit saha düzeltmeleri devam ederken, pistin ve apronlarin çizgileri de çekildi. Önümüzdeki günlerde ilk test uçuslari gerçeklesecek olan Rize-Artvin Havalimanin 14 Mayis 2022 Cumartesi günü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisinin gerçeklestirilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA