Elazig'da Ilk Teravih Namazinda Camiler Doldu Tasti

Ramazan ayinin baslamasiyla birlikte ilk teravih namazi tüm yurtta oldugu gibi Elazig’da da eda edildi. Ramazan ayinin ilk teravih namazinda camiler doldu tasti.

Elazig'da Ilk Teravih Namazinda Camiler Doldu Tasti
On bir ayin sultani Ramazan ayinin gelisi ile birlikte yurt genelinde oldugu gibi Elazig’da da ilk teravih namazi kilindi. Elaziglilar Ramazan ayinin ilk teravih namazi için camileri doldurdu. Özelikle Izzetpasa Camisine akin eden yüzlerce kisi yatsi namazi ardindan teravih namazini eda etti. Camideki manevi atmosferi tatmak isteyenler arasinda miniklerde yer aldi. 7’den 70’e birçok vatandasin doldurdugu camilerde hos görüntüler olustu.

On bir ayin sultani Ramazan ayina kavusmaktan dolayi mutlu oldugunu belirten Bekir Demirel, “Coskulu ve mutluyuz. Covid hastaligindan dolayi ülkemiz ve dünya kurtuldugundan dolayi da mutluyuz. Teravih namazini da bugün Izzetpasa Camisinde kilmak için beldeden buraya geldim. Yaklasik 2 yildir teravih namazi kilinmadigindan dolayi bugün kilinacagi kilinacagi için mutluyuz” dedi.

Vatandaslardan Nihat Osmanoglu ise, sükürler olsun 2 yildir kilamiyorduk. Bu yil kilacagimiz için çok büyük bir cosku ve sevince sahibiz. Sükürler olsun ki rabbimize bize bu Ramazan ayini ve teravihi nasip etti. Sahurumuza kalkacagiz çok büyük bir nimet bizler için. Özellikle böyle gecelerde Izzetpasa Camisinin atmosferi daha coskulu oluyor. Rabbim camilerimiz cemaatsiz ülkemizi de bayraksiz birakmasin. Görüyoruz savas yerlerinde insanlar perisan. Vatani olmayanin da dini ve ibadeti olmaz. Çok sükür ki bugünleri yasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA