Urla Esnaf Ve Sanatkârlar Odasi'ndan Görkemli Açilis

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odasi yeni hizmet binasi hizmete girdi. 1966 yilinda Urla’da kurulan Esnaf ve Sanatkârlar Odasi modern hizmet binasina kavustu. Iki kattan olusan binanin alt katinda özel bir egitim kurumu hizmet verecek. Üst kati Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odasi tarafindan kullanilacak. Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odasinin binasinin açilisi bugün yeni yerinde görkemli bir törenle gerçeklesti.

Urla Esnaf Ve Sanatkârlar Odasi'ndan Görkemli Açilis


Törene; Urla Kaymakami ve Baskan Vekili Murtaza Dayanç, Izmir Esnaf Odalari Birligi Baskani Zekeriya Mutlu, Izmir Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Onursal Baskani Mehmet Ali Susam, Eski Cumhuriyet Halk Parti Genel Sekreter Yardimcisi Bülent Baratali, Eski Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu, Çesme Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Osman Köfüncü, Eski Cumhuriyet Halk Parti Urla Belediye Baskani Sibel Uyar, Urla kurum ve Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Baskan ve Yöneticileri, Esnaflar ve Vatandaslar katildi.

Aziz sehitlerimiz için yapilan saygi durusu ve okunan Istiklal Marsi’ndan sonra baslayan açilis töreninde günün anlam ve önemini belirten konusmalardan sonra Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odasi’nin yapiminda emekleri geçmis kisiler ile ilçede yillarca esnaflik yapmis esnaf büyüklerine plaket verildi.

Plaketlerini alan yillarin esnaflarinin duygulandiklari görüldü.



Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani A. Birol Aydinhan, yaptigi açiklamada, “Bugün Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odasina kazandirdigimiz hizmet binasini açiyoruz. Bu bina Urlali Esnaf ve Sanatkârlarimizin eseridir. Yönetim kurulu üyesi arkadaslarimizin verdigi yetki ile güç alarak ve hizmet etme arzusunu ön planda tutarak, yillar dan beri hayal ettigimiz hizmet binasini odamiza kavusturduk. Söz dogrulugun öncüsüdür. Biz Sevgili Esnaf kardeslerimize verdigimiz sözü tutmanin mutlulugunu gururunu yasiyoruz. Ahlakli, eline, beline ve diline hâkim, birbirine saygili toplumun örnek alacagi nitelikleri ile övünen biz esnaf ve sanatkârlar olarak bizi bu günümüzde yalniz birakmayan sizlere sonsuz tesekkür ve saygilarimizi sunariz” dedi.



Izmir Odalar Birligi Baskani Zekeriya Mutlu ise “Açilacak olan hizmet binamizin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Emegi geçenlere sükranlarimi iletiyorum, rahmete ermis olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gelmis geçmis tüm baskanlara, tüm yöneticilere, kimin emegi geçmisse her birine Esnaf Teskilati Baskani olarak sükranlarimi sunuyorum.” diye konustu.



Yeni hizmet binasinin ilçeye, esnafa ve vatandaslara hayirli olmasini dileyen Kaymakam Murtaza Dayanç, “Esnaflik, ahilik gelenegimizin en önemli parçasidir. Ilçemizde birçok eski esnafimiz, ustamiz var. Yeni yetisen esnaflarimizin onlardan ögrenecegi çok seyler var. Esnaflikta önemli olan güvendir. Para bazen her sey, bazen de hiçbir seydir ama güven her seydir. Urla esnafimiza da güvenin tam oldugunu düsünüyorum. Son zamanlarda stokçuluk ve fahis fiyat uygulamasi konusunda yapilan denetimlerde ilçemizde ciddi bir sorunla karsilasilmamasi da bizim için önemlidir. Urla her gün gelisen, kendini yenileyen, cazibe merkezi bir kenttir. Bu güzel ilçenin daha yasanabilir olmasi için de hep beraber daha çok çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA