Beytüssebap'ta Kadinlar Unutulmadi, Kiraathanelerde Erkeklere Karanfil Dagitildi

Sirnak’in Beytüssebap Kaymakami Hasan Uguz, gün boyu kiraathanelerde oyun oynayan erkeklere 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü hatirlatarak eslerine götürmeleri için karanfil dagitti.

Beytüssebap'ta Kadinlar Unutulmadi, Kiraathanelerde Erkeklere Karanfil Dagitildi


Beytüssebap’ta 8 Mart Dünya Kadinlar Günü münasebetiyle Halk Egitim Merkezi Müdürlügünün hazirladigi programda ögrenciler ve ögretmenler ilçe genelindeki kadinlara yönelik etkinlik düzenledi.

Program bittikten sonra Kaymakam Hasan Uguz, Belediye Baskani Habip Asan ve kurum amirleri ilçede bayan esnaflari ziyaret edip günlerini kutladi. Gün boyu kahve ve okey salonlarinda oyun oynayan erkeklere çiçek veren Kaymakam Uguz ve beraberindekiler, çiçekleri eslerine vermelerini istedi. Kaymakam Uguz, Türkiye’de kadininin toplumun temel tasi oldugunu belirterek, “Ülkemizin ulasmak istedigi hedeflerde kadinlarimiz öncülerimizdir. Biz erkeklerin gücüne bile ihtiyaciniz olmayacaktir. Sizler her alanda iz biraktiniz. Kadina siddete hayir diyoruz. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nüzü kutluyorum. Her alanda sizin yaninizda olacagiz’’ dedi.



Belediye Baskani Habip Asan ise herkesin annesi, kardesi esi oldugunu ifade ederek, “Her alanda kendini kanitlamis kadinlar var. Hakim, savci, ögretmen ve bakan gibi yerlerde kendini gösteren kadinlarimiz var. Bizler sizinle gurur duyuyoruz. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nüzü kutluyorum’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA