Dünyanin En Büyük Asma Köprüsü, Bisiklet Turuna Hazir

Cumhurbaskanligi’nin himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan 10-17 Nisan 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek 57. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun geleneksel medya turu, yogun katilimla 1915 Çanakkale Köprüsü’nde gerçeklestirildi.

Dünyanin En Büyük Asma Köprüsü, Bisiklet Turuna Hazir
Cumhurbaskanligi’nin himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu ev sahipliginde gerçeklestirilen 57. Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu’nun Çanakkale ayagi 15 Nisan’da gerçeklestirilecek. “Tarihe ve dogaya saygi” temasiyla gerçeklestirilecek yarislar öncesi Çanakkale’de medya turu düzenlendi.



GAZETECILER IKI YAKAYI BISIKLETLE GEÇTI

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas’in da katildigi organizasyonda Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, Çanakkale Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan, Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu ve Lapseki Belediye Baskani Eyüp yilmaz medya mensuplari ile bir araya geldi.

18 Mart’ta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisi gerçeklestirilen ‘Dünyanin en büyük asma köprüsünde gazeteciler bisikletlere binerek Asya’dan Avrupa’ya pedal çevirdi.

MÜFTÜOGLU: “ÖZEL BIR ANLAM TASIYOR”

Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, etkinligi spor ailesi ile gerçeklestirdiklerini belirterek, "Bugün bizi misafir eden Valimize ve tüm ekibine tesekkür ediyoruz. Gelisen ülkemizin mega projesini dünyaya göstererek ülkemize kazandiran ve bu konuda burada inanilmazi gerçeklestiren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a bisiklet ailesi olarak tesekkür etmek istiyoruz. Bu ülkedeki herkesin tesekkür etmesi gerekiyor. Spor Bakanimizin önderliginde burada 57. Sehitlik Alayi’nda bitirecegiz. Buraya özel bir anlam yüklüyor, çünkü burada tarih yatiyor" dedi.



VALI AKTAS: “BÜYÜK SES GETIRECEKTIR”

Vali Aktas ise parkurun Çanakkale’nin tanitiminda önemli rol oynayacagini ifade ederek emegi geçenlere tesekkür etti. Aktas, “Asya’yi Avrupa’ya yeniden baglayan büyük bir eser. Buranin tur için seçilmis olmasi ayri bir anlam ifade etmekte. Parkurlardan birisi burada büyük kahramanliklarin yazildigi sehitlikte bitecek olmasi gerçekten çok anlamli. Parkurun buraya alinmasinda emegi geçen basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Gençlik Spor Bakanimiza, Bisiklet Federasyonu’na tesekkür ediyorum. Dünyada büyük ses getiren ve ara açiklik olarak dünyanin en uzun köprüsünün tanitiminda büyük ses getirecektir. Sehitlerimize, kahramanlarimiza, minnetimizi sunmus, anmis olacagiz. Anafartalar Komutani Gazi Mustafa Kemal’in, silah arkadaslarinin, Seyit Onbasi’nin büyük kahramanlik sergiledigi bir yer. Sizler sayesinde hem ilimizi hem ülkemizi tanitmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

Köprünün diger ayaginda plaket ve madalya töreni düzenlenirken, toplu fotograf çekimi yapildi. Organizasyonda bulunan medya mensuplari daha sonra 57. Alay Sehitlik ziyareti gerçeklestirdi.

(Ismail Yasin Akçin - Samet Yalçin /IHA)
Kaynak: İHA