Bahçesehir Koleji 15 Yil Önceki Yuvasina Fen Ve Teknoloji Lisesi Ile Dönüyor

Alanya Bahçesehir Koleji 15 yil önce basladigi binasi yenilendi. Türkiye’de 17. Fen ve Teknoloji Lisesi eklenen kampüs oldugunu belirten Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari Baskani Enver Yücel, “Eski kampüsümüz yeniden hayat bulacak. 15 yil önceki degil bugünün hatta gelecegin standartlarina göre insa edilecek ve yapilacak” dedi.

Bahçesehir Koleji 15 Yil Önceki Yuvasina Fen Ve Teknoloji Lisesi Ile Dönüyor
Bahçesehir Koleji Alanya’da 15 yil önce egitim faaliyetlerine basladigi binasi yenilendi. Fen ve Teknoloji Lisesi de eklenen kolej, Türkiye’de açilan 17’inci Teknoloji lisesi olma özelligini tasiyor. Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari Baskani Enver Yücel, Fen ve Teknoloji Lisesi’nin de eklendigi kampüsün tanitim toplantisinda kent genelinde ve Alanya’da yapilan egitim yatirimlarina iliskin açiklamada bulundu. Hem yeni yuvaya hem eski yuvaya yeni bir kampüs ile döndüklerini belirten Yücel, eski kampüsün yeniden hayat bulacagini söyledi.

15 yil önceki alanda gelecegin standartlarina göre insa edilecegini söyleyen Enver Yücel, yaklasik 55 milyon liralik yatirim yapildigini açikladi.

Degismeyen tek sey bilimin isiginda yürümek oldugunu söyleyen Yücel, “Her sey degisiyor, yeni ilave binalar yapiliyor. Muazzam çok güzel bir yatirim yapilacak. Bahçesehir Koleji hem ülkemizin hem de dünyanin çesitli yerlerinde var ve her yerde kendine göre bir kültürü ve yapisi var. Degismeyen tek sey ilmin bilimin isiginda yürüyebilmek” dedi.



“Çok kültürlük adina da Alanya en iyi laboratuvardir”

Alanya’da 72 milletin oldugunu dile getiren Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari Baskani Enver Yücel, “Alanya hem Türkiye için hem de bizim için çok önemli. Burada yapilan egitimin uluslararasi boyutlarda sürdürülebilmesi daha kolay ama ayni zamanda daha zor. Alanya’ya ilk geldigim zamanlarda 72 millet vardi. Bunlarin burada okuma istekleri ve arzulari da var. Fakat yabanciya karsi bir kisitlama da var. Bunu yeni ögrendim kisitlama hemen kalkmali. Alanya’da oturum izni almis bir vatandas çocuklarini devlet ve ya özel okullarda okutabilir ama özel okullarda bu kotanin neden konuldugunu bilmiyorum. Alanya’da okulumuzda çok kültürlülügü gelistirmemiz lazim. Çok kültürlük adina da Alanya en iyi laboratuvardir. Ayrim yapmaksizin burada yasayan yabancilar daha fazla entegre olmasi lazim. O zaman daha mutlu olacaklardir. Çocuklar mutlu olunca velilerde mutlu olacaktir ve Alanya’mizi daha çok seveceklerdir” ifadelerini kullandi.

“Fen ve Teknoloji Lisesi 45 yillik egitim hayatimdaki en önemli istir”

Fen ve Teknoloji Lisesi’nin yaptigi en güzel is oldugunu ifade eden Yücel, “Fen ve teknoloji lisesi benim 45 yillik egitim hayatinda yaptigin en önemli istir. Egitim adina yaptigim en güzel istir. Ben dünyayi asagi yukari gezdim, dolastim. Iyi okullari hep geziyorum, örnek aliyorum. Ülkeme, okullarima getiriyorum. Toplumlari ve ülkeleri yükseltecek olan insandir. Alanya’da siz petrol de bulsaniz insan kalitesini beseri sermayesini yükseltemeseniz bizden yine fazla bir üretim olamaz. Onun için bu okula basladik. Onun için bu okula basladik. Izni de zor oldu ama sonuçta iznimizi aldik. Fen ve teknoloji liseleri ile ilgili tek okuldur. Su anda 17 noktada bu okullari açtik. Sadece bu sene yaklasik 50’ye yakin ögrenci özellikle Amerika’nin Avrupa’nin en mükemmel okullarindan kabul aliyorlar. Bu sene 2 ögrenci Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) kabul aldi. MIT dünyanin bir numarali mühendislik okuludur. MIT’ye girdigin anda mezun oldugunda hemen talepler, is görüsmeleri baslar” ifadelerini kullandi.

“Antalya’da 215 milyon lira degerinde egitim yatirimi yapildi”

Alanya’da 15 yil önce basladiklarini söyleyen Yücel, “Alanya’da 15 yil önce basladik. Biz bugüne kadar ayak attigimiz yerden geri dönmedik. Alanya’dan hiçbir zaman geriye dönüs düsüncemiz olmadi. Antalya’da 12 tane okulumuz olustu. Bu yil 215 milyon lira degerinde Antalya’ya egitim yatirimi yaptik. Günümüzde egitim teknolojileri her alana girdi. Alanya eski kampüsünde yeni binasinda yeni bir fen ve teknoloji lisesi hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA