Balikesir'de Halk Oyunlari Senligi Yapildi

Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Halk Oyunlari Il Temsilciligi tarafindan düzenlenen Kulüpler arasi Halk Oyunlari Il Birinciligi yarismasi muhtesem gösterilerle sona erdi.

Balikesir'de Halk Oyunlari Senligi Yapildi
Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Balikesir Kulüpler Arasi Halk Oyunlari Il Birinciligi yarismalari Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Halkin yogun ilgi gösterdigi yarismalar izleyenlerden büyük begeni aldi. Geleneksel Düzenlemesiz Dalda, Minikler, Yildizlar, Gençler, Büyükler ve Geleneksel Düzenlemeli dalda ise Minikler, Gençler, Büyükler kategorilerinde kulüpler yaristi. Balikesir yöresinin oyunlarinin sergilendigi yarismada dereceye giren kulüpler bölge yarismasinda ilimizi temsil edecekler.

Kulüpler Arasi Halk Oyunlari Il Birinciligi yarismalarinin sonunda ödül töreni düzenlendi.

Törende dereceye giren ekiplere kupa ve madalyalari takdim edildi. Müsabakalar sonrasi gerçeklestirilen ödül töreninde dereceye giren kulüplerin madalya ve kupalari, Balikesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu, Halk Oyunlari Federasyonu Il temsilcisi, birim müdürleri ve yetkililer tarafindan takdim edildi.

Ödül töreninde konusan Balikesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ortakliginda bu etkinlige daha çok sahip çikarak önümüzdeki dönemde daha büyük katilimlarla Halk Oyunlari yarismalarinin sölen havasinda geçecegini ifade etti.

Izledigi performanslari çok begendiklerini belirten Milletvekili Canbey, “Kulüplere, emegi geçen hocalarimiza, ögrencilerimize, herkese ayri ayri tesekkür ediyorum. Ödül alan çocuklarimizi tebrik ediyorum” dedi.

Halk oyunlarinin bir milletin coskusunu, heyecanini, kahramanliklarini anlatan, bulundugu yörenin tarihini, kültürünü, kimligini yansitan en önemli olgulardan biri oldugunu belirten Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu, “Halk oyunlari bizim çok önem verdigimiz bir alan. Hedefimiz kulüp sayilarini artirmak. Önümüzdeki dönemlerde paydaslarimizla, yerel yönetimlerimizle, bu isi yapan, emek veren emektarlarimizla bir çalistay gerçeklestirmeyi düsünüyoruz. Bu çalistayda ildeki halk oyunlarinin genel durumunu, yasanilan sorunlari ve bunlara nasil çözüm bulabilecegimizi görüsecegiz. Yapacagimiz tüm çalismalarla halk oyunlarimizi daha iyi seviyelere çikaracagimiza inaniyorum. Bugün burada da görüldügü gibi çok yogun katilim ve güzel bir ortam var. Halk oyunlarina destek veren tüm anne babalara tesekkür ediyorum. Gençlerimizi, çocuklarimizi, katilim saglayan tüm ekiplerimizi kutluyor bölge ve final müsabakalarinda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA