Adana Valiligi'nden Furkancilara Karsi Yapilan Müdahale Hakkinda Açiklama

Adana’da korsan gösteri yapmak isteyen Furkancilara karsi polisin asiri güç kullandigi dair çikan haberlerin üzerine Il Valiligi’nden açiklama geldi. Valilik yaptigi açiklamada, korsan gösteri yapmak isteyen grubunun dagilmayip saldirida bulundugu sirada 37 polisin yaralanirken orantisiz güç kullandigi tespit edilen 2 polis memuru hakkinda sorusturma açildigini aktardi.

Adana’da Furkan Vakfi eski Baskani Alparslan Kuytul ve yanindaki grup sosyal medya üzerinden haberleserek gün içerisinde korsan gösteri yapmak istedi. Uyarilara ragmen dagilmayan gruba polis müdahale etti.

Yapilan müdahale sirasinda orantisiz güç kullandigi yönünden çikan haberler üzerine Adana Valiligi açilamalarda bulundu. Valilik tarafindan yapilan açiklamada,” Bugün bazi basin yayin organlari ile sosyal medya hesaplarinda Furkancilara karsi polisin asiri güç kullandigina dair haberlerin yer almasi üzerine asagidaki açiklamanin yapilmasina gerek duyulmustur. Bugün HDP öncülügünde yapilan Nevruz kutlamalari kapsaminda bir etkinlik düzenlenmis, ayni tarih ve zamanda bu nevruz etkinliginin yapildigi alanin çok yakininda bir yerde herhangi bir izin alinmaksizin Furkancilar tarafindan da korsan etkinlik düzenlenmesi için taraftarlarina çagrida bulunulmustur. Yaklasik 1500-2000 kisilik Furkan grubunun çagrisina uyan sahislar saat 14.00’te ilimizin 9-10 noktasinda toplanarak gruplar halinde yürümek istemislerdir. Kendilerine bu etkinligin yasa disi oldugu ve dagilmalari konusunda yapilan uyarilari dikkate almadan korsan etkinligi yapma konusunda israrci olmuslardir. Bu grup aylardan beri yasa disi gösteri yürüyüsü yapmis, gruba her defasinda müsamaha gösterilmis ve hiçbir güç kullanilmamistir. Ancak son dönemde yapilan eylemler kamu düzenini bozmaya sehirdeki günlük hayati etkilemeye baslamistir.Yapilan etkinligin yasa disi oldugu hatirlatilip dagilmalari hususunda yapilan uyarilara ragmen dagilmayan gruplara kademeli olarak müdahale edilmis ve gruplar dagitilmistir. Dagilmamakta israr eden bazi gruplara sehrin çesitli yerlerinde müdahale edilmistir. Bu gruplar yapilan ikazlara uymadiklari gibi görevli polislere mukavemette bulunup saldirmislar. Bu saldiri ve arbede sirasinda 37 polis memurumuz çesitli yerlerinden yaralanmistir (bir memurumuzun ayagi kirilmistir). Ilgililerin dagilmasi için yapilan müdahale sirasinda iki polis memurumuzun göstericilere orantisiz güç kullanildigi tespit edilmis olup, konu ile ilgili sorusturma baslatilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.” Ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA