Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ukrayna'da 498 Rus Askeri Öldü'

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Rus ordusunun Ukrayna’daki operasyonlari sirasinda 498 Rus askerinin hayatini kaybettigini, bin 597’sinin de yaralandigini açikladi.

Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ukrayna'da 498 Rus Askeri Öldü'


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik baslattigi saldirilar 7’nci gününe girerken, Rusya Savunma Bakanligi, Ukrayna’da hayatini kaybeden Rus askerlerinin sayisini açikladi.

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov yaptigi açiklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki operasyonlari sirasinda 498 Rus askerinin hayatini kaybettigini, bin 597’sinin de yaralandigini aktardi. Konasenkov, "Lugansk Halk Cumhuriyeti Birlikleri, Rusya Silahli Kuvvetleri’nin destegiyle basarili sekilde ilerleyisini sürdürüyor. Krasniy Liman, Torskoye, Kamennaya, Varvarovka, Borovenki yerlesim birimleri üzerinde kontrol saglandi. Donetsk Halk Cumhuriyeti birlikleri, Mariupol kenti çevresindeki kusatmayi tamamladi ve Primorskoye, Priazovskoye, Sevçenko ve Beryanskoye yerlesim birimlerini kontrol altina aldi. Donetsk Halk Cumhuriyeti birlikleri, Mariupol kenti çevresindeki engellemeleri kaldirdilar. Rusya Silahli Kuvvetleri, Popovo, Novgorovka, Novomihaylovka ve Lyubimovka yerlesim birimlerini kontrol altina aldi” dedi.



Radikal gruplarin sivillerin siper olarak kullanmaya devam ettigini öne süren Konasenkov, “Rusya ordusu, Ukrayna’daki sivil halkin güvenligini saglamak için önlemler aliyor. Radikal taburlar yerlesim bölgelerine çok sayida roketatar sistemi de dahil olmak üzere zirhli araçlar ve topçu silahlari konuslandiriyor, sivillerin arkasina siginarak provokasyon hazirligi yapiyorlar. Ukraynali Nazi Azov taburu, Mariupol’deki Azovstal fabrikasinin üretim alanlarina gece saatlerinde patlayici dösedi. Radikaller içeride insanlar varken burayi havaya uçurmak istiyor. Kent sakinleri bundan habersiz sekilde burada çalisiyor” ifadelerini kullandi.

“Ukrayna güçlerinden 2 bin 870 kisi öldü”

Ukrayna’nin Rusya’nin saldiri sonucu verdigi zayiatlarindan bahseden Konasenkov, “Ukrayna’nin 54 komuta merkezi ve iletisim tesisi, 39 adet S-300, Buk M-1 ve Osa hava savunma sistemleri, 52 radar istasyonu da dahil bin 533 nesne vuruldu. Ayrica karada 47 uçak, havada 13 uçak ve 47 insansiz hava araci vuruldu. Ayrica 484 tank ve baska zirhli araç, 64 çoklu roketatar sistemi, 217 sahra topçusu ve havan topu ve 336 özel teçhizat imha edildi. Ukrayna askeri ve radikal yapilarindan 2 bin 870’den fazla kisi öldü, 3 bin 700 kisi yaralandi. Ayrica teyit edilen bilgilere göre Ukrayna Kolluk Kuvvetleri’nden yakalanan kisi sayisi 572’dir ” ifadelerini kullandi.

Rusya’nin askeri kayiplarindan da bahseden Konasenkov, “498 Rus askeri de askeri görevlerini yerine getirirken hayatini kaybetti. Arkadaslarimizdan bin 597’si de yaralandi. Kahraman askerlerimizin ailelerine her türlü yardimlar saglaniyor” dedi.

Kaynak: İHA