Simülasyon Tirinda Gerçegi Aratmayan 6.8 Siddetli Deprem Egitimi

Erzincan’a gelen Deprem Simülasyon Tiri’nda, gerçegi aratmayan 6.8 siddetinde deprem egitimi verildi.

Simülasyon Tirinda Gerçegi Aratmayan 6.8 Siddetli Deprem Egitimi
Deprem Simülasyon Tiri, vatandaslara gerçekçi bir deprem deneyimi yasatarak farkindalik olusturmak amaciyla Erzincan’a geldi. Içisleri Bakanligi tarafindan Türkiye’de 2022 yilinin Afet Tatbikat Yili olarak kabul edilmesinin ardindan Erzincan Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünce Afet Farkindalik Egitimleri verilerek tatbikatlar yapilmaya devam ediyor. Egitim ve tatbikatlar kapsaminda deprem farkindaligi olusturmak amaciyla Deprem Simülasyon Tiri ile ülke çapinda verdigi egitimlerine Erzincan’da devam etti. Kentin en islek caddelerinden olan Ordu Caddesi üzerine kurulan tirda, AFAD personeli, vatandaslara ve ögrencilere daha önce Erzincan, Elazig ve Van’da yasanan deprem felaketlerinin siddetini sarsintilarla gerçekçi bir deprem deneyimi yasatilarak deprem öncesi, deprem ani ve deprem sonrasi yapilmasi gereken kurallar uygulamali olarak anlatiliyor.

AFAD gönüllülerinin de katildigi egitimde gönüllü vatandaslar hem egitimlere katiliyor hem de AFAD personeline destek oluyor. AFAD gönüllülerinden Mine Nur Özdal konusmasinda, “Bugün burada deprem simülasyon egitimimiz var. Biz de burada hem görevliyiz hem de yapilan egitime katildik. Egitimimizin amaci; belirli illerimiz mesela Elazig depremi, Erzincan depremi ve belirli deprem siddetlerini burada çocuklara gösterdik. Ayni zamanda depremde yapilabilecek egitimleri verdik. Deprem aninda panik yapmadan ne yapacaklari konusunda anlattik ve bunlari uygulamaya aldik” dedi.

‘AFAG gönüllüsü gençler vatandaslari bilgilendiriyor’

Türkiye’de daha önce yasanan depremler simülasyon tirinda deneyimlenirken, disarida bulunan stantta ise egitime katilan ögrenci ve vatandaslara deprem, heyelan, sel/taskin, çig ve yangin gibi afetlerin öncesinde, sirasinda ve sonrasinda alinacak tedbirlerin anlatildigi brosür dagitilarak bilgilendirme yapildi. Ayrica katilimcilara AFAD Gönüllülük Sistemi tanitilarak, gönüllülük konusunda tesvik edici bilgiler sunuldu. Daha sonra isteyen vatandaslar e-Devlet üzerinden AFAD Gönüllülük kayitlarini yaptirdilar. Kaydini yaptiran vatandaslar AFAD gönüllüsü olmanin ayricalik oldugunu söyledi.



Deprem Simülasyon Tiri’nin Erzincan’in muhtelif yerlerinde 1 hafta boyunca egitimlerine devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA