Adrenalin Olsun Diye Sisme Yatakla Baraj Gölüne Girdiler

Denizli’de adrenalin olsun diye dogum gününde sisme yatakla baraj gölüne giren iki genç, yaban hayvanlarina yem birakmak için gelen dogaseverler tarafindan fark edilerek ölümün kiyisindan kurtarildi.

Adrenalin Olsun Diye Sisme Yatakla Baraj Gölüne Girdiler
Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesi’nde bulunan Vali Recep Yazicioglu Baraj çevresinde soguk kis günlerinde yabani hayvanlara yemleyen Denizli Amatör Sportif Olta Balikçilari ve Su ürünlerini Koruma Dernegi (DENOLDER) Baskani Serkan Akdere ile üyeler, barajin içerisinde sisme yatagin üzerinde 2 genç fark etti. Kamera ile kayit altina alan üyeler suyun içerisinde gençlere seslenerek uyardilar. DENOLDER Baskani Serkan Akdere ve üyeleri, 16-17 yaslarinda olan Emir ve Arif’i ölümün kiyisindan sisme yatak yirtilmadan önce kurtardi.

Dogum gününde ölümün kiyisindan döndü

Baskan Akdere ve üyeler, barajin kiyisina gelen 2 genci tehlikeli suyun içerisinden dikkatli bir sekilde çikardi. Barajdan çikan 17 yasindaki Emir, yasadigi tehlikenin farkinda bile olmadan barajin içerisine sisme yatakla girerek macera aradigini söyledi.

Bu durumu sosyal medyada paylasarak dogum gününde haberlere çikmayi düsündügünü ifade eden Emir, “Sisme yatakla girdik ama eglenmek içindi. Daha önce de suya girip çikiyordum” dedi.

Gençleri uyaran ve yaptiklarinin yanlis oldugunu anlatan Baskan Akdere ise, “Haftada bir günlük zevkiniz sizin aciniz olabilirdi. Sen düssen, kardesin düsse vicdan azabindan ölürsünüz. Bunun geri dönüsü yok” diye konustu.

Gençler daha sonra elindeki biçakla sisme yatagi keserek, ‘bir daha karsidan karsiya bile geçmem’ seklinde konustu.



“Sisme yatakla sahislarin gölün içerisine girdigini gördük”

Vali Recep Yazicioglu Barajinda yasanan üzücü durumu baska gençlerin görmesini, kimsenin bu sekilde tehlikeli hareketler yapmamasi gerektigini, gelecek için gençlerin çok önemli oldugunu anlatan Serkan Akdere, “Bu zorlu kis sartlarinda yasam mücadelesi veren dogada yasayan yabani hayvanlarimiz için bir etkinlik düzenledik. Etkinligi yaparken bu sisme yatakla sahislarin gölün içerisine girdigini gördük. Bu suyun içerisine girmek kesinlikle yasaktir. Yani emniyet alinmadan her suyun içerisine girmek aslinda yasaktir. Arkadaslara baktim ben sisme yatak ile giriyorlar. Bunun yanlis oldugunu anlamak amaciyla yanlarina gittik. Gerekli bilgilendirmeleri yaptik. Hatta arkadaslar diyorum benim de kizim var onlarin yasinda, çocugumu görmüs gibi gördüm. Zaten orada bilgilendirmeyi yaptim. Tatli bir dille, düzgün bir sekilde yapmis olduklarinin yanlis oldugunu onlara anlattik. Dedim ki, ‘bota binmek istiyorsaniz 1 Hazirandan sonra ben av yaparken can yeleklerimizi, düdüklerimizi her seyi kullanarak emniyetimizi alarak ben sizi gölün üzerinde gezdiririm’ dedim. Öyle deyince zaten çocuklarimiz bu olayin yanlis oldugunu anladilar. Kendileri botu kesmek suretiyle bir daha girmeyeceklerine dair söz verdiler. Biz de bu konudan çok mutlu olduk” dedi.

Kaynak: İHA