IKBY Içisleri Bakanligi Açiklamasi 'Erbil Saldirisinda 1 Kisi Yaralandi'

Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Içisleri Bakanligi Erbil’i hedef alan füzeli saldirida 1 kisinin yaralandigini duyurdu.

IKBY Içisleri Bakanligi Açiklamasi 'Erbil Saldirisinda 1 Kisi Yaralandi'
Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Içisleri Bakanligi, gece saatlerinde Erbil kentindeki ABD Erbil Baskonsoloslugunu hedef alan füzeli saldiriya iliskin açiklama yapti. Bakanlik, 01.00’de Erbil’in dogusundan 12 balistik füzenin firlatildigini belirterek, 1 kisinin hafif yaralandigini bildirdi. Füzelerin, ABD Erbil Baskonsoloslugu ve çevresinde yer alan Kürdistan 24 kanali ile yerlesim alanlarina isabet ettiginin kaydedildigi açiklamada saldiri sonucu bazi binalarin ve evlerin hasar gördügü de aktarildi. Saldiriyi “korkak” olarak nitelendiren IKBY Içisleri Bakanligi, “Erbil halkinin içi rahat olsun, Erbil güvenlidir ve öyle de kalacak” ifadelerini kullandi.

Saldiri sonrasi IKBY Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada herhangi bir can kaybi veya yaralinin olmadigi belirtilmisti.

Saldiriya BM’den tepki geldi

Birlesmis Milletler (BM) Irak Misyonu tarafindan yapilan açiklamada, “igrenç saldiri” ifadeleri kullanilirken, “Iraklilar ülkelerinin egemenligini hedef alan veya birligini baltalayan herhangi bir eyleme karsi durmalidirlar” denildi. BM açiklamasinda saldirinin arkasinda duranlarin mutlaka cezalandirilmasi gerektigi de vurgulandi.
Kaynak: İHA