GMIS Merkez Servisleri Subesi Taban Egitim Semineri Yapildi

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Merkez Servisleri Subesi Taban Egitim Semineri, 11-12-13 Mart 2022 tarihlerinde yapildi.

GMIS Merkez Servisleri Subesi Taban Egitim Semineri Yapildi
Seminere GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yildiz, Genel Teskilatlandirma ve Egitim Sekreteri Tayfun Demir, Merkez Servisleri Sube Yönetimi ve maden isçileri katildi.

GMIS Genel Baskani Hakan Yesil ile yönetim kurulu, madenciler tarafindan alkislarla ve ‘Iste madenci, iste sendika’, ‘Madenci seninle gurur duyuyor’ sloganlariyla karsilandi. Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan seminerin sunus konusmasini GMIS Genel Teskilatlandirma ve Egitim Sekreteri Tayfun Demir yapti.

Harici servisler için çok ciddi bir mücadele geçirdiklerini anlatan Demir, “Sizler için hazirlamis oldugumuz egitim seminerine merkez servislerimizle birlikte devam ediyoruz. Bugün burada birligimizi, beraberligimiz, kardesligimizi, örgütlü olmamizi ve beraber nasil hareket etmemiz için gerekli bilgileri hocamiz bize sunacak. Iki dönemden beri Hakan baskanimla birlikte harici servisler için ciddi bir mücadele içerisine girmistik. Bundan önceki eksikliklerimizi biliyorduk. Bu görev yoldasiyla birlikte olusturdugumuz ekiple sayin genel baskanim yatmadi, kalkmadi tabandaki bütün sorunlarin hepsini Ankara’da tek tek sizlerin ve bizlerin adina anlatti izah etti ve Ankara’da sizlerin olan hakki söke söke aldi. Ama sunu iyi bilmemiz lazim. Örgütlü oldugumuz Genel Maden-Is'i, temsilcisi olsun, subecisi olsun, maden isçisi olsun, yöneticisi olsun herkes ayni bilinç içerisinde oldugumuzu, ayrimizin gayrimizin olmadigini ve sizlerin adina kuyu baslarinda nasil mücadele edildigini çok iyi bilmeniz lazim. Ben hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum” dedi.

Seminerin açilis konusmasini yapan GMIS Genel Baskani Hakan Yesil ise 6’ncisini düzenledikleri taban egitim seminerlerinin coskulu bir sekilde devam ettigini söyledi.

Seminerlerin amacinin birlik ve beraberligi, arkadasligi, dayanismayi arttirmak oldugunu ve bunu da basardiklarina inandigini anlatan Yesil, “Yaptigimiz 5 seminerde sunu gördüm. Birlik ve beraberliginizi, arkadasliginizi, dayanismanizi ne kadar arttirdiginizi, ekibinize, birbirinize ne kadar sahip çiktiginizi görmek beni ayrica mutlu ediyor. Bu egitim seminerlerini genisleterek yapilmasi, arkadaslarimizin bu ortama gelmesi, birbirini tanimasi ve dayanisma duygularinin artmasi için yaptigimiz bu egitim seminerleri çok sükür ki benim gördügüm kadariyla arkadaslarimiza çok sey katti. Bu beni çok mutlu etti. Ben bu anlamda birlik ve beraberliginizi, birbirinize olan saygi ve sevginizi korudugunuz için, arkadaslariniza sahip çiktiginiz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum” diye konustu.

öreve geldikten hemen sonra çok zor iki tane toplu sözlesmeden yeni kazanimlarla çiktiklarini anlatan Yesil, “Tayfun baskan özetledi. Çok zor iki toplu sözlesmeden çiktik arka arkaya. Göreve yeni gelmemizin ardindan girdigimiz iki toplu sözlesmeden üzerine katarak, yeni kazanimlar edinerek yolumuza devam ediyoruz. Güzel seyler olacak. Birbirine inanan, güvenen, birbirinin eksiklerini tamamlayan bir ekiple beraber ben demeden biz olmayi ögrendik ve yolumuza dolu dizgin devam ediyoruz. Bunda sizin katkiniz çok önemli. Her zaman söylüyoruz. Sizler olmasaniz, sizlerden aldigimiz güç olmasa, destek olmasa bizlerin yürüdügü yol kisa olur. Gittigimiz makamlar çok olmaz. Bizler gittigimiz yerlerde de sizlerden aldigimiz destekle itibar görüyoruz. Sendikamizin dik durusu, sizlerin her zaman mücadeleye hazir olmasi tüm Türkiye tarafindan bilinir. Bunun yillardir bize sagladigi katkiyi makamlarda hissediyoruz. Bu birlik ve beraberligimizi korumak ve devamindaki mücadelelerde daha iyi seyler yapmak için hep beraber el ele, kol kola vermek zorundayiz. Bu zamana kadar kol kola vererek basardik, bundan sonra insallah daha iyisini yapacagiz. Merkez Servisleri Sube baskanim ve yönetimi burada. Bizlerle beraber gece demeden gündüz demeden bu ekibe destek vererek sizlerin sikintilarini bizlere birinci agizdan aktararak nasil çözüm noktasinda beraber hareket ettigimizi gördünüz. Birlik ve beraberliginizi bozmadan sendikaniza sahip çikin. Inanin çok güzel seyler olacak. Hepinize tesekkür ediyorum. Seminerimiz hayirli olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan Genel Maden Isçileri Sendikasi’nin tarihinin anlatildigi kisa belgesel film gösterimi yapildi. Ardindan Üsküdar Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Fikret Sazak “Sendikacilik Tarihi ve Temel Kavramlar” konulu sunum yapti.
Kaynak: İHA