(Özel) Kis Ortasinda Bursa'da Erik Hasadi...Tanesi 20 Liraya Satiliyor

Bursa’nin Iznik ilçesinde ziraat mühendisi Mustafa Kutay Asi, serada yetistirip kis ortasinda hasadini yaptigi erikleri dünyanin dört kösesine ihraç ediyor. 1 Subat itibari ile baslayan erik hasadi Türkiye tarihinde en erken üretim olarak kayitlara geçti. Erigin tanesi ise 20 liradan satiliyor.

(Özel) Kis Ortasinda Bursa'da Erik Hasadi...Tanesi 20 Liraya Satiliyor
Fertlerinin hepsinin ziraat mühendisi oldugu Asi ailesi, kis mevsiminde erik yetistiriyor. Subat basi itibariyle erik hasadina baslayan Mustafa Kutay Asi, senede bir ton erik elde etmeyi planladiklarini söyledi.

Kis mevsiminde erik üretimi yapan ve Subatin basi itibariyle hasada baslayan Mustafa Kutay Asi, "Agaçlarimiza 12 ay boyunca bebek gibi bakiyoruz. Akilli seramizda toprak ve sera sicakligini isitma sistemi kullanarak ayarladik ve erken hasadi mümkün kildik. Fakat bunu basarmak bizim için oldukça maliyetli oldu. Isitma için kullandigimiz yakitin masrafi bu sene kis ayinin ülkemizde çok sert geçmesinden dolayi 200 bin lirayi buldu. Bu sene bir ton civarinda bir ürün bekliyoruz" dedi.



Her sene artarak devam edecek.

Yesil erik üreten genç girisimci Mustafa Kutay Asi, Türkiye’nin dört bir yanina internet üzerinden erik gönderiyor. Yaklasik 800 metrekarelik alanda kurdugu sera ile erik üreten genç girisimci, Iznik’in tanitimina da katkida bulunmak için erikleri çini kâse ile yolluyor.

En çok aseren hamile kadinlar siparis veriyor

Bugüne kadar en çok aseren hamile kadinlarin siparis verdigini belirten Asi, "Bu is en çok zamansiz aseren hamile kadinlarin eslerinin isini kolaylastirdi. Erik cani çeken kadinlar artik web sitemizden yilin 12 ayinda istedikleri eriklere ulasabiliyorlar" diye konustu.

Kaynak: İHA