Fas'ta 5 Günün Ardindan Mahsur Kaldigi Kuyudan Kurtarilan Rayan'dan Kötü Haber

5 yasindaki Rayan, yaklasik 103 saat sonra kurtarma çalismalarinin 5. Gününde düstügü 32 metrelik kuyudan tekbirler ve dualarla çikarildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Rayan’in vefat ettigi açiklandi. Küçük çocugun ailesi ile telefon görüsmesi gerçeklestiren Fas Krali 6. Muhammed taziyelerini belirtti.

Fas’in kuzeyindeki Safsavan Sehri kirsalindaki Temurt Beldesi Igran Köyü’nde günlerdir süren bekleyis üzücü haber ile sonuçlandi. 1 Subat Sali günü Fas saati ile 15:00 sularinda evlerinin yakinindaki 32 metrelik sondaj kuyusuna düsen 5 yasindaki Fasli erkek çocugu Rayan günler süren kurtarma çalismalarinin ardindan kuyudan çikarildi. Rayan’in hayatini kaybetmis oldugu açiklandi. Küçük çocugun cenazesi polis ve jandarmanin yogun güvenlik önlemleri altinda olusturulan koridorla ambulansa alindi.

Fas Kraliyet Sarayi’ndan yapilan açiklamada Kral 6. Muhammed’in küçük çocugun ailesi ile telefon görüsmesi gerçeklestirdigi belirtildi.

Geçtigimiz Sali günü evlerinin yakinindaki sondaj kuyusuna düsen 5 yasindaki Rayan’a ulasmak için yapilan bütün girisimler sonuçsuz kalinca Çarsamba sabahi kuyuya es deger derinlikte bir kazi yapilmasi çalismalarina baslandi. Kuyuya indirilen bir kamera yardimiyla Rayan’in hayatta oldugu ancak yarali oldugu tespit edildi. Ayrica küçük çocugun havasiz kalmamasi için kuyunun içine oksijen verildi.

Rayan’i kurtarma çalismalari kisa zamanda Fas’in en önemli gündem konusu olurken olay dünya basininda da genis yer buldu. Dünyanin dört bir tarafindan insanlar Rayan için dua ederken sosyal medyada defalarca destek kampanyalari yapildi. Haberlerin yayilmasi ile kazi alaninda büyük bir kalabalik olustu.

Buldozerler ve is makineleri ile yapilan kazi, zeminden kaynaklanan zorluklar ve yer yer toprak kaymalarinin yasanmasi sebebi ile Cuma aksamina kadar devam etti. Daha sonra yatay düzlemde insan gücü ile elle kazilmaya baslandi. Olasi toprak kaymalarina karsin büyük ve genis borularla tünel yapilarak ilerlendi. Ve 103 saatin ardindan minik Rayan’in cansiz bedenine ulasildi. Kuyuya açilan tünelin girisinde bekleyen saglik görevlileri Rayan’ a ilk müdahaleyi yaparak ambulansa aldilar. Basta ailesi ve kurtarma ekipleri olmak üzere sevindirici haber bekleyen herkes yasa boguldu.
Kaynak: İHA