Kirgizistan Savunma Bakani Bekbolotov'dan Keçiören'e Ziyaret

Kirgizistan Cumhuriyeti Savunma Bakani Baktibek Bekbolotov, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’u ziyaret etti.

Kirgizistan Savunma Bakani Bekbolotov'dan Keçiören'e Ziyaret
Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Kirgizistan Cumhuriyeti Savunma Bakani Baktibek Bekbolotov’u agirladi. Altinok, Bekbolotov ve beraberindeki heyetle birlikte ilçedeki Türk Dünyasi Meydani’nda bulunan Er Manas heykelini ziyaret etti. Ziyarette ayrica Kirgizistan Genelkurmay Baskani Yardimcisi Artur Temirov, Dis Iliskiler Daire Baskani Urmat Subanov, Savunma Bakani Özel Kalem Müdürü Ulanbek Osmonaliev, Dis Iliskiler Daire Baskan Yardimcisi Kasbek Kosonov ve Kirgizistan’in Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev de yer aldi.

Ziyarete iliskin degerlendirmede bulunan Altinok, “Er Manas heykelimizi ziyaret ettik. Keçiören, dün oldugu gibi bugün ve yarin da tarihimizi, kültürümüzü, degerlerimizi ve köklerimizi yasatmaya, gelecek nesillere de aktarmaya devam edecektir. Kirgizistan Cumhuriyeti Savunma Bakani Baktibek Bekbolotov’a ve beraberindeki diplomatlara anlamli ziyaretleri için çok tesekkür ediyorum” dedi.

Er Manas heykelinin önünde fotograf çektiren Kirgiz heyeti, eserin insa edilmesine öncülük eden Baskan Altinok’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA