Havai Fisek Fabrikasindaki Patlama Davasi Sonrasi Müstekilerden Basin Açiklamasi

Sakarya’da havai fisek fabrikasindaki patlamaya iliskin davada mahkeme heyetinin saniklara verdigi hapis cezasi sonrasinda müstekiler ve avukatlari basin açiklamasinda bulundu.

Havai Fisek Fabrikasindaki Patlama Davasi Sonrasi Müstekilerden Basin Açiklamasi
Hendek ilçesinde 7 kisinin hayatini kaybettigi ve 127 kisinin yaralandigi havai fisek fabrikasindaki patlamaya iliskin davanin 8’inci celsesi görüldü.

Ferizli ilçesindeki yeni cezaevi kampüsünde bulunan Sakarya Agir Ceza Mahkemeleri Durusma Salonu’nda görülen davada saniklar ve sanik avukatlari ek savunmalarini sundu. Saniklara son sözlerini soran mahkeme heyeti, "bilinçli taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma" suçundan fabrika sahiplerinden Y.C. ve A.R.E.C.’yi 16 yil 3 ay, H.A.V.’yi 12 yil 6 ay ve tutuksuz saniklar E.Ö., A.A. ve A.Ç.’yi 6 yil 8 ay hapis cezasina çarptirirken, tutuklulukta geçirdigi süre göz önüne alinarak H.A.V.’nin tahliyesine karar verdi. Ayrica heyet, tutuklu sanik Y.C.’nin tutukluluk halinin devamina hükmetti. Heyetin kararini açiklamasi sonrasinda müstekiler ve avukatlari basin açiklamasi yapti. Verilen cezalari yetersiz bulan müsteki avukatlari, dosyanin ’muhtemel kast’ üzerinden degerlendirilmesi gerektigini savundu.
Kaynak: İHA