Istinaf, Selahattin Demirtas'a 'Cumhurbaskanina Hakaret'ten Verilen Hapis Cezasini Onadi

Istinaf Mahkemesi, eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas hakkinda 2015 yilinda Atatürk Havalimani’nda yaptigi bir açiklamada Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hakaret ettigi gerekçesiyle verilen 3 yil 6 ay hapis cezasini onadi.

Istinaf, Selahattin Demirtas'a 'Cumhurbaskanina Hakaret'ten Verilen Hapis Cezasini Onadi
Atatürk Havalimani’nda 24 Aralik 2015 tarihinde yaptigi basin açiklamasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve dönemin Basbakani Ahmet Davutoglu’na hakaret ettigi gerekçesiyle yargilanan Selahattin Demirtas, 22 Mart 2021 tarihinde Bakirköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nce “cumhurbaskanina hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarindan 3 yil 6 ay hapis cezasina çarptirilmisti. Dosya Istinaf Mahkemesi’ne tasinmisti. Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladi.

Yerel mahkemenin kararina onama

Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararinda usule ve esasa iliskin herhangi bir hukuka aykiriligin bulunmadigini, delillerde ve islemlerde herhangi bir eksikligin olmadigini, ispat bakimindan degerlendirmenin yerinde oldugunu ve eylemin dogru olarak nitelendirildigini belirtti.

Istinaf basvurusunda bulunan sanik avukatinin ileri sürdügü nedenlerin yerinde görülmedigini kaydeden daire, istinaf basvurusunun esastan reddine karar vererek, yerel mahkemenin kararini onadi.
Kaynak: İHA