Brezilya'daki Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Can Kaybi 152'Ye Yükseldi

Brezilya’da yasanan sel ve toprak kaymasi felaketinde can kaybinin 152’ye yükseldigi, kayip olan 165 kisiyi arama ve kurtarma çalismalarinin devam ettigi bildirildi.

Brezilya'daki Sel Ve Toprak Kaymasi Felaketinde Can Kaybi 152'Ye Yükseldi


Brezilya’nin Rio de Janeiro eyaletinin daglik bölgesindeki Petropolis sehrinde siddetli yagislarin neden oldugu sel ve toprak kaymasi felaketi sonrasi arama ve kurtarma çalismalari devam ediyor. Yetkililer, can kaybinin 152’ye yükseldigini ve 165 kisinin ise hala kayip oldugunu açiklarken, 24 kisinin ise kurtarildigini aktardi. Felakette evlerini kaybeden 967 kisinin ise Petropolis sehrinde çogu okul ve kiliselerde barinaklara yerlestirildigi bildirildi.



Rio de Janeiro eyaleti sivil savunma ekipleri, sehirde 642 toprak kaymasi daha yasandigini bildirirken, felaketten en çok etkilenen 5 bölgenin yeniden insasi için 150 milyon real (39 milyon 970 bin dolar) bütçe ayrildigi bildirildi.



Petropolis Belediye Baskani Rubens Bomtempo geçtigimiz cuma günü yaptigi açiklamada, siddetli yagislar sonucu sehirde yasanan üzücü olayla ilgili sorumlulugu kismen kabul ettigini açiklamisti. Olumsuz hava kosullari nedeniyle dün aksayan çalismalara bugün beklenen sis ve yagisin yine engel olabilecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA