Mus'ta Hayirsever Gençler Köy Çocuklarini Ilk Kez Pizzayla Tanistirdi

Mus’ta, ’Elden Ele Mutluluk’ toplulugu tarafindan köyde yasayan çocuklara ilk kez sicak pizza ikrami yapilip, çetin kis mevsiminde soguktan korunmalari için bot ve mont hediye edildi.

Mus'ta Hayirsever Gençler Köy Çocuklarini Ilk Kez Pizzayla Tanistirdi
Mus’ta 4 yil önce sosyal medya üzerinde kurulan ve hayirseverler ile ihtiyaç sahipleri arasinda köprü görevi üstlenen ’Elden Ele Mutluluk’ toplulugu üyeleri, köy çocuklarinin mutluluklarina ortak oluyor. Merkeze 50 kilometre mesafedeki Yukariyongali köyünde yasayan çocuklara sürpriz yapan gençler, beraberlerinde getirdikleri pizzalari yer sofrasinda onlarla bulusturdu. Köy sakini Eyüp Omur’un agirladigi çocuklar, unutamayacaklari bir gün yasadi. Yemegin ardindan çocuklarin ayaklarindaki lastik ayakkabilari çikaran gençler, yeni aldiklari botlari tek tek onlara giydirdi. Yeni botlariyla evlerinin yolunu tutan çocuklarin mutluluklari gözlerinden okundu.

“Ilk kez pizza yiyorum”

Bugün agabeylerin köye gelerek kendilerine pizza getirdiklerini anlatan çocuklardan Hatice Özcelik, çok muylu oldugunu söyledi.

Ilk kez pizza yedigini ifade eden Özçelik, “Bu lezzetle ilk kez karsilasiyorum. Bize ayrica mont ve botta getirdiler. Onlara çok tesekkür ederim” dedi.



“Tek amacimiz çocuklarin mutlu olmasi”

‘Elden ele mutluluk’ ekibi olarak yaklasik dört yildan beri çocuklara sürprizler yaptiklarini anlatan topluluk üyesi Ömer Varlik da, dört yil içerisinde 30 bini askin çocuga ulastiklarini ifade etti.

Kimi çocuga bot, kimi çocuga mont, çatlayan ellere ise kremler verdiklerini kaydeden Varlik, “Bazen köy meydanlarinda çocuklari toplayip pizzalar yediriyoruz. Bizler kisin bot ve mont dagitirken, yazinda yaylara gidip oyuncak dagitiyoruz. Amacimiz bütün çocuklara ulasmak ve bu mutlulugu onlara tattirmak. Sadece çocuklar mutlu olsun. Bizler kar kis demeden, yagmur çamur demeden çocuklara ulasmaya devam ediyoruz. Mutluluk bu kadar kolay bir seyken bizlerde mutlu edip, mutlu olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bu kis artik ayaklarimiz üsümeyecek”

Çocuklardan Emrullah Dinlemez ise “Agabeyler bugün geldi bize pizza getirdi. Ilk defa pizza yiyoruz. Çok mutluyuz. Bize botlarda getirdiler. Botlari giydik. Bu kis artik ayaklarimiz üsümeyecek” diye konustu.

Kaynak: İHA